SPEKTAKL U TREBINJU: Vaterpolo reprezentacije Srbije i Crne Gore odigrale meč za pamćenje

Novosti online

04. 08. 2022. u 22:17

U pripremnoj utakmici pred Evropsko prvenstvo u Splitu, pred punim tribinama bazena u Trebinju Crna Gora i Srbija su odigrali zanimljiv meč u kojem su na kraju peterci odlučili pobednika.

СПЕКТАКЛ У ТРЕБИЊУ: Ватерполо репрезентације Србије и Црне Горе одиграле меч за памћење

Foto: Vaterpolo savez Srbije

A trijumfovala je Crna Gora, sa 20:19.

 

U uzbudljovij završnici, crnogorska selekcija je golom Radovića povela 37 sekundi pre kraja, da bi Martinović pet sekundi do sirene postigao gol za izjednačenje.


U izvođenju peteraca prvo je Srbija bila u prednosti posle neuspešnog šuta Averke, ali su poslednja dva peterca propustili da realiziju Martinović i Lukić.

Tokom čitavog susreta je Crna Gora imala prednost. Početkom druge četvrtine vodila je sa čak 7:2 da bi se Srbija sa tri uzastopna gola vratila u meč. Ipak, na poluvremenu je Crna Gora imala solidnih +3, 9:6. Srbija je igrala sve bolje, sredinom trećeg dela je Viktor Rašović smanjio na 10:9.  Do izjednačenja u tom delu nije došlo, rival je imao i 13:10 i 14:12. Kada je Radović sredinom završnog segmenta utakmice povisio na 15:12, činilo se da je pobednik poznat. Srbija se , međutim, nije predavala, za nepuna dva minuta golovi Mandića, Vučinića i Strahinje Rašovića su doneli konačno izjednačenje. Usledio je opisani finiš i izvođenje peteraca  u kojem je Crna Gora bila spretnija.

Crna Gora – Srbija 20:19 (6:2, 3:4, 5:6, 2:4-4:3)


Gradski bazen u Trebinju. Sudije: Obradović i Ivanovski. Isključenja: Crna Gora 13, Srbija 12.
CRNA GORA: Lazović, Mršić 2, Perković 1, Averka 3, Banićević, Popadić 1, Vidović 2, Radović 3, Ukropina 3, Spaić, Matković 1, Petković 2, Tešanović, Murišić 1, Vujović 1. Selektor: Gojković.
SRBIJA: Rističević, Mandić 4, Velkić, Ranđelović 1, Vučinić 2, Vico, Rašović 6, Lukić 1, Pljevančić, Radulović 2, Drašović, V.Rašović 1, Dobožanov, Martinović 2, Stojanović. Selektor: Savić

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati