"NOVAK ĐOKOVIĆ JE LJUDSKA META ZA PIKADO": Legendarni Amerikanac uputio moćnu poruku

Novosti online

04. 08. 2022. u 21:07

LEGENDARNI teniser Džon Mekinro ponovo je napravio komparaciju sopstvene karijere sa onom kakvu ima Novak Đoković, i još jednom istakao koliko ga naš as podseća na njega samoga.

НОВАК ЂОКОВИЋ ЈЕ ЉУДСКА МЕТА ЗА ПИКАДО: Легендарни Американац упутио моћну поруку

Foto: EPA

Nekadašnji broj jedan u razgovoru za britanski "Tajms" pričao je o članovima takozvane "velike trojke": Novaku Đokoviću, Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru.

Na pitanje ko mu je od njih trojice najbliži, Mekinro je rekao da je to u svakom slučaju srpski teniser.

- Rodžer je najelegantniji igrač tenisa kog sam ikada gledao. On je kao neka savremena verzija Roda Lejvera. Nikada nisam video nekog ko se trudi više od Džimija Konorsa, ali Nadal ga je u tom smislu prevazišao. A Đoković je kao ljudska meta za pikado, to se nekako odnosi i na mene - kaže Mekinro.

FOTO: AP

Na pitanje ko je od njih trojice najbolji, Mekinro je dao malu prednost "El Matadoru" u odnosu na velike rivale.

Ipak, u jednom drugom intervjuu, Mekinro je pohvalio Đokovićevu mentalnu snagu.

- On je mentalno najsnažniji igrač. Nadal je neko ko se najviše trudi. Mislim da Đoković ne dobija poštovanje koje zaslužuje, on je klasa - rekao je Mekinro.

Đoković, Federer i Nadal su zajedno osvojili 63 Gren slem titule, a Mekinro kaže da je njihovo ogromno rivalstvo doprinelo tome. Istovremeno žali što on u svoje vreme nije imao više mečeva sa nekim drugim igračima, poput Bjorna Borga, koji se rano povukao iz profesionalnih voda.

- To bi svakako bilo bolje i za mene i za moju igru. Ostala je velika rupa. Novak i Nadal su igrali 59 puta, što je ogromna brojka. Borg i ja smo igrali samo 14 puta. Velika šteta - zaključio je Mekinro.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije