"AKO BI SE TAKO TEŠILI..." Dejan Savić video kako je završen meč Srbija - Hrvatska, pa ovako reagovao

Novosti online

29. 06. 2022. u 19:52

VATERPOLO reprezentacija Srbije je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva igrala protiv Hrvatske, a činjenica da su se podmlađeni "delfini" prilično dobro nadmetali s komšijama nije baš neka uteha našem selektoru, Dejanu Saviću.

АКО БИ СЕ ТАКО ТЕШИЛИ... Дејан Савић видео како је завршен меч Србија - Хрватска, па овако реаговао

FOTO: M. Vukadinović

Podsetimo, Savić je u Budimpeštu poveo ekipu s osmoricom novih igrača, usled smene generacija, a posle poraza je upitan "da li ovo logičan rezultat u stvaranju jedne nove ekipe":

- Ako bi se tako tešili... Ali, nije. Čestitam Hrvatima na zasluženoj pobedi. Imali smo velike oscilacije u igri, čitav tok meča, od starta utakmice, mi smo jurili rezultat. Bili smo u nekim situacijama da se približimo. Loš je bio "igrač više", primali smo jefine golove sa igračem manje. Znali smo da će u tom segmentu da se rešava ishod utakmice. U određenim situacija nismo reagovali kako treba – kazao je Savić.

Sava Ranđelović ističe da delfini "nisu bili svoji", ali da će ekipa dati sve od sebe da se pripremi za sledeći izazov - upravo u Hrvatskoj:

- Zaslužena pobeda rivala, nismo bili svoji danas. Grešili smo u presudnim momentima. Ovo je velika škola za nas. Imamo vremena da se pripremimo za Evropsko u Splitu, ovde nam ostaje da pošteno odradimo preostale susrete i probamo da stignemo do petog mesta.

Branislav Mitrović, kapiten i golman reprezentacije Srbije, uperio je prst u sebe:

- Uvek je poraz u četvrtfinalu bolan, ali više treba da boli naša igra. Sutra je novi dan, mislim da odbrana nije funkcionisala na najboljem mogućem niovu, u početku ni napad. Mnogo grešaka smo pravili u odbrani, počevši od mene. Možemo mnogo više i mnogo bolje od ovoga. Hrvati su pobedili, ja im čestitam i želim im sreću u nastavku. Što se nas tiče, okrećemo se rezigravanju od 5. do 8. mesta. Moramo da se mentalno što bolje pripremimo i da pobedimo obe utakmice.

Strahinja Rašović je bio vidljivo razočaran:

- Loša realizacija sa igračem više, bez rešenja a ni odbrana sa igračem manje nije funkcionisala kako treba. Bili smo nekoliko puta blizu, ali nismo uspeli da povedemo ni jedan jedini put. Taj odnos igrača više i manje je presudio.

Podsetimo, "delfini" su finišu utakmice poklekli pred iskusnijim rivalom i doživeli poraz. Ipak, kao što su reprezentativci naše zemlje i rekli, tu nije kraj njihovih nastupa u Budimpešti. Počev od petka, vaterpolo reprezentacija Srbije, čije je UNIQA zvanično osiguranje, počeće da igra u mečevima za plasman od 5. do 8. mesta.

BONUS VIDEO: Srpski "delfini" se nasmejani spremaju za Svetsko prvenstvo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)