OŠTRA KAZNA ZA FERARI: Lekler zbog promene elektronike dobio penalizaciju od 10 mesta

Novosti online

18. 06. 2022. u 09:11

KAKO je krenula sezona u Formuli jedan, već posle tri trke činilo se da će Šarl Lekler suvereno osvojiti šampionsku titulu, ali usledio je niz pehova i grešaka pa je Monegašanin pao na treću poziciju u generalnom plasmanu. Najveći problem za ekipu Ferarija predstavlja elektronika na bolidu, a upravo zbog toga je Lekler oštro kažnjen pred nedeljnu trku u najbržem sirkusu.

ОШТРА КАЗНА ЗА ФЕРАРИ: Леклер због промене електронике добио пенализацију од 10 места

FOTO: AP

Vozač Ferarija kažnjen je sa oduzimanjem deset pozicija na startu Velike nagrade Kanade zbog promene elemenata elektronike na pogonskoj jedinici.

Lekler će morati da startuje 10 mesta niže od onog koje bude zauzeo u kvalifikacijama.

On je u Azerbejdžanu odustao zbog problema sa elektronikom, posle čega su na njegovom bolidu zamenili elemente. Pošto je ovo već treća zamena a dozvoljene su samo dve ove sezone, moraće da odradi kaznu.

Lekler je već vozio slobodne treninge sa novim promenjenim delovima pogonske jedinice. Na prvom je zauzeo peto mesto, dok je na sledećem bio drugi uz mali zaostatak za Maksom Ferštapenom.

Trka za Veliku nagradu Kanadeć voziće se u nedelju na stazi "Žil Vilnev" u Montrealu. Prethodne dve godine nije vožena zbog pandemije koronavirusa a poslednji pobednik bio je Luis Hamilton 2019, nakon što je Sebastijan Fetel kažnjen oduzimanjem pet pozicija zbog pogrešnog izlaska na stazu.

HAmilton sa Mihaelom Šumaherom deli rekord u broju pobeda, obojica imaju po sedam, dok u konkurenciji kjonstruktora najviše puta trijumfovao Ferari - 14, ispred Meklarena sa 13.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati