SAMO KORAK PO KORAK: Nikola Lukić umereni optimista pred SP u vaterpolu

S. KRSTOVIĆ

17. 06. 2022. u 21:25

DOČEKAO je svojih pet minuta i Nikola Lukić. Dete Partizana, najbolji strelac u istoriji Radničkog, debitovaće na velikim takmičenjima za vaterpolo reprezentaciju Srbije. I ne krije da je srećan zbog dobijene šanse, ali i umereni optimista uoči 19. SP u Budimpešti.

САМО КОРАК ПО КОРАК: Никола Лукић умерени оптимиста пред СП у ватерполу

FOTO: M. Vukadinović

"Delfini" u nedelju putuju u Segedin, gde u utorak (19.00) protiv SAD startuju u grupi D.


- Potajno sam se nadao. Moje je bilo da treniram, imao sam dobru sezonu, pokušavao da se nametnem selektoru. Kada je izgovorio kojih je tih 13, stvarno sam bio pozitivno šokiran. To je i velika čast, a nadam se da ću ispuniti sve što od mene očekuje Dejan Savić - ističe Lukić.

Mladi as ističe da u ekipi vlada vrhunska atmosfera, da se nada da će mu pomoći iskustvo iz Lige šampiona.

- Možda će biti male treme pre početka takmičenja. Ali, kada krene utakmica sve će se to zaboraviti, biće fokus na zadacima, trudiću se da uradim sve kako treba - naglašava Lukić.

Vaterpolo turnir se na SP igra u četiri grada, a Srbija će u Segedinu odmeriti snage sa SAD, Australijom i Kazahstanom. Pobednik ide direktno u četvrtfinale, drugi i treći razigravaju za nokaut-fazu, koja se igra u Budimpešti.


- Negde kroz maglu znamo kako bi mogao da se odigra šampionat, ali idemo korak po korak. Zato smo sada smo fokusirani na prvi meč sa SAD. Biće nam to najteži rival u grupi, pobeda bi mogla da nam donese četvrtfinale i koji dan više pauze - kaže Lukić.
Nikola priznaje da u karijeri nije imao težu sezonu...

- Imali smo dosta utakmica, ne znam da li sam nekad odigrao više. Još opterećeniji su bili igrači Novog Beograda i Lazić iz Breše. Ja sam koliko, toliko uspeo da se odmorim, za razliku od njih koji su stigli malo umorni. Ali, selektor Savić zna da "hendluje" i oni će biti najbolji kada je najpotrebije - smatra Lukić.

Nikola je ponikao u Partizanu, gde je 2007. počeo da otkriva tajne vaterpola. Za prvi tim debitovao je sa 15 godina protiv Niša. Na Banjici je izgradio pobednički duh. Iz Partizana se preselio u Šabac, a potom u Radnički, gde je došao zbog trenera Uroša Stevanovića sa kojim je sarađivao u mlađim kategorijama crno-belih. I sa sva tri kluba osvajao je Kup i prvenstvo Srbije. Sa Radničkim ima i Regionalnu ligu.

- Igrao sam i za naše mlađe selekcije, za godišta 1997. i 1998. godine. Imam zlato sa Prvih evropskih igara u Bakuu 2015, evropsko zlato i svetsku bronzu - kaže Lukić. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri