LIGA NACIJA: Odbojkašice Srbije savladale i Tursku

Novosti online

18. 06. 2022. u 08:40

SRPSKE odbojkašice savladale su tim Turske sa 3:2 (25:19, 15:25, 20:25, 25:22, 15:13) u sedmom kolu Lige nacija na turniru u Braziliji.

ЛИГА НАЦИЈА: Одбојкашице Србије савладале и Турску

FOTO: FIVB

U vrlo ravnopravnom duelu punom rezultatskih obrta tokom pet setova, naše odbojkašice su uspele da zadrže maksimalnu koncentraciju i u finišu dođu do pete pobede.

Srpkinje su odlično ušle u meč i ubedljivo dobile prvi set sa 25:19, ali u naredna dva seta, sada najjača turska postava, pokazala je zašto je jedna od najboljih na svetu.

Turski tim uzvraća još žešće za izjednačenje da bi onda i povele posle rećeg seta, ali se naše odbojkašice vraćaju u igru i uspevaju da dođu do izjednačenja i uvedu meč u peti set.

U taj-brejku se dugo igralo poen za poen, sve do 7:7, a onda je posle jedne ispucane lopte u aut, Turska napravila prvu osetniju prednost sa 9:7.

Ipak, Srbija je opet uspela da se vrati na 10:10, a onda i da povede sa 12:11. Možda i najvažniji poen osvojila je iskusna Jovana Stevanović za 14:12, a Bjelica je realizovala drugu meč loptu za petu pobedu u Ligi nacija.

Tim Srbije su u efikasnosti predvodile Sara Lozo i Ana Bjelica sa po 18 postignutih poena, a u selekciji Turske Hande Baladin je upisala 17 poena.

Posle sedmog kola Srbija ima pet pobeda i dva poraza, a zahvaljujući ovoj pobedi trenutno je na 5. mestu tabele sa 14 bodova koliko ima i Italija koja je šesta.Prvih osam timova na tabeli izboriće plasman u četvrtfinale plej-ofa Lige nacija.

U narednom meču Srbija u nedelju od 15 časova po srednjeevropskom vremenu igra sa selekcijom Brazila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri