SAMO DVOJICA PRE NJEGA: Tajger Vuds postao treći milijarder među sportistima

Novosti online

11. 06. 2022. u 16:06

AMERIČKI golfer Tajger Vuds postao je milijarder i on je treći sportista koji ima imovinu procenjenu na najmanje milijardu dolara (950 miliona evra), piše časopis "Forbs".

САМО ДВОЈИЦА ПРЕ ЊЕГА: Тајгер Вудс постао трећи милијардер међу спортистима

Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Forbs procenjuje njegovu neto vrednost na najmanje milijardu dolara, na temelju njegove životne zarade, što ga čini jednim od samo tri poznata sportska milijardera. Ostali su NBA superzvezde Lebron Džejms, koji je svoju slavu i bogatstvo iskoristio preuzimanjem vlasničkih struktura u brojnim kompanijama, i Majkl Džordan, koji je znatno uvećao svoje bogatstvo nakon što se penzionisao, zahvaljujući pravovremenom ulaganju u NBA klub Šarlot Hornets.

Golfer je takođe uspeo stići do ove brojke iako je navodno odbio unosnu ponudu da se pridruži LIV golf seriji.

Forbs je napisao da Vudsove novčane nagrade predstavljaju manje od deset odsto imovine, a većinu svog bogatstva stekao je sponzorskim ugovorima i ulaganjima u druga područja.

Vuds je do 2012. deset godina zaredom bio na poziciji sportiste koji najviše zarađuje, a među najplaćenijim  ostao je i nakon nekoliko skandala. U posljednjih 12 meseci, iako se oporavio od teške saobraćajne nezgode i jedva da je igrao na turnejama, zaradio je čak 68 milionaa američkih dolara (64,6 evra).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSEBAN GOST NA BEOGRADSKOM MARATONU: Majk Niši prisustvuje trci u glavnom gradu Srbije