"NAS DVOJICA I 24 ŽENE": Prijatelj Majka Tajsona objasnio kako je krenuo pad popularnog boksera i njegov prvi poraz

Novosti online

05. 06. 2022. u 23:40

JEDAN od najboljih boksera svih vremena Majk Tajson prvi poraz u karijeri doživeo je 1990. godine u Tokiju. Nokautirao ga je potpuni autsajder Baster Daglas i time je šokirao svet.

НАС ДВОЈИЦА И 24 ЖЕНЕ: Пријатељ Мајка Тајсона објаснио како је кренуо пад популарног боксера и његов први пораз

Foto: AP

Ovaj meč predstavlja jednu od najvećih senzacija u istoriji boksa. Ljubitelji plemenite veštine očekivali su laganu odbranu titule "Gvozdenog Majka" u borbi protiv ne toliko poznatog i ne baš vrhunskog protivnika. Pre ovog meča, Tajson je imao 37 pobede (33 nokautom) i nijedan poraz.


Tada je 23-godišnji Tajson bio toliko uveren u pobedu da Daglasa nije shvatao ozbiljno. Ludo se zabavljao s japanskim ženama pred ovu borbu i gotovo da nije spavao puna dva dana.

Njegov dugogodišnji prijatelj, pevač Bobi Braun, u jednom filmu o popularnom bokseru koji se upravo snima, govorio je o toj noći. On je bio sa "Gvozdenim" u Japanu tog 11. februara 1990. godine. Otkriva kako legendarni bokser nije uopšte spavao i da se neposredno pred meč konstantno provodio po žurkama.

- Partijali smo zaista, zaista žestoko. S nama dvojicom u sobi su bile 24 žene. Ludo smo se provodili. Molio sam ga da malo odspava pred borbu - izjavio je Braun.


Tvrdoglav kao i uvek, Tajson nije slušao savete, ali ga je to skupo koštalo.

- Na kraju je i zaspao, ali u ringu. Ovo nemojte prikazivati, ubiće me - našalio se Braun govoreći u dokumentarcu koji je u pripremi.


Nakon ovog poraza karijera "Gvozdenog" je počela da ide silaznom putanjom. Ubrzo je završio u zatvoru, četiri godine je bio bez borbe i nikada više nije bio onaj stari.

Usledili su potom brojni skandali. Pravio je probleme i van ringa, borbe su bile pune kontroverzi, da bi konačan kraj karijere usledio 2005. godine.


BONUS VIDEO: Čarke u Pioniru, Trifunović isključen

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)