ĐOKOVIĆ NASTAVLJA POTERU ZA RIVALIMA: Evo koliko Novaka deli od mesta koje vodi na Završni masters

Č. V.

05. 06. 2022. u 18:42

RAFAEL Nadal 14. put u karijeri je uspeo da osvojio Rolan Garos. Povećao je saldo osvojenih grend slem titula na 22 i po tome je lider (Novak Đoković i Rodžer Federer imaju po 20), a vodeći je i kada je trka za Završni masters u pitanju.

ЂОКОВИЋ НАСТАВЉА ПОТЕРУ ЗА РИВАЛИМА: Ево колико Новака дели од места које води на Завршни мастерс

FOTO: Tanjug/AP

Kada je trka za plasman među najboljih osam u pitanju, Španac je vodeći sa 5.620 poena i ima 1.800 više od prvog pratioca, zemljaka Karlosa Alkaraza.

Što se Đokovića tiče kada bi sad počeo turnir u Torinu Nole ne bi učestvovao pošto je deveti sa 1.970 bodova. Ipak, bilo bi ogromno iznanđenje da Beograđanina ne vidimo na Završnom mastersu, posebno što sada slede turniri na travi, podloga na kojoj će on veoma uspešan.

Takođe, treba imati na umu da 35-godišnji teniser nije igrao na velikom broju turnira zbog toga što nije imao dozvolu jer nije vakcinisan.

Podsetimo, Srbin je Rolan Garos okončao u četvrtfinalu kada je izgubio od Nadala i tada je postalo jasno da će Pariz krunisati novog šampiona.

Naredni veliki turnir na kome će igrati Đoković je Vimbldon (27. jun - 10. jul) na kome brani titulu, ali se bodovi neće dodeljivati. Ostaje da se vidi da li će nastupiti negde pre trećeg grend slema.

Od ostalih naših tenisera vredi pomenuti Miomira Kecmanovića koji je trenutno 18. a od ponedeljka će imati 1015 bodova. Ni on nije u akciji naredne nedelje kad se igraju turniri u Den Bošu i Štutgartu. 

Trenutna lista najboljih osam u trci za Završni masters:

1. Rafael Nadal - 5.620

2. Karlos Alkaraz - 3.820
3. Stefanos Cicipas - 3.670
4. Kasper Rud - 3.065
5. Aleksandar Zverev - 2.700
6. Andrej Rubljov - 2.280
7. Feliks Ože-Alijasim - 2.205
8. Danil Medvedev - 2.080

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati