FAJNAL-EJT U NAŠOJ PRESTONICI: Vaterpolisti Novog Beograda spremi da osvoje Ligu šampiona

Novosti online

30. 05. 2022. u 19:05

VATERPOLISTI Novog Beograda obavljaju završne pripreme za učešće na Fajnal-ejtu Lige šampiona, koji će od 2. do 4. juna biti održan u Beogradu.

ФАЈНАЛ-ЕЈТ У НАШОЈ ПРЕСТОНИЦИ: Ватерполисти Новог Београда спреми да освоје Лигу шампиона

instagram / regionalnavaterpololiga

Novobeograđanima će ovo biti prvo učešće na završnom turniru elitnog takmičenja, ali bez obzira na to šampion Srbije ima najveće ambicije u Ligi šampiona.

Utakmice će biti odigrane na bazenu "11. april", koji je poprimio potpuno novi izgled. Postavljene su montažne tribine, pa he kapacitet gledališta biti 1.500 mesta.

- Uslovi na bazenu su zaista fenomenalni. Predstoji nam tri dana vrhunske vaterpolo predstave u fantastičnom ambijentu. To vaterpolo u Srbiji svakako zaslužuje. Kada pogledate kako izgleda sve ovo na bazenu, mislim da ljudi iz organizacije zaslužuju sve pohvale i nema sumnje da ćemo imati odličan turnir - rekao je na konferenciji za medije pomoćni trener Novog Beograda Aleksandar Bakić.

Rival Novog Beograda u četvrtfinalu F8 je prvak Francuske, ekipa Marseja, dok će se u ostalim mečevima sastati: Breša - Hanover, Pro Reko - Barseloneta i Ferencvaroš - Jug. Titulu brani italijanski Pro Reko.

- Koncetrisani smo samo na tu prvu utakmicu u četvrtfinalu protiv Marseja i ne gledamo ništa dalje. Praktično nam cela sezona staje u tu utakmicu. Radili smo pošteno i veoma vredno kako bismo pobedili ekipu Marseja. Zato ne sumnjam da ćemo u taj duel ući maksimalno spremni i motivisani. Znamo protiv koga igramo i koliko kvalitetne igrače ima Marsej. Predvoidi ih naš bivši reprezentativac Andrija Prlainović, ali mi ćemo biti fokusirani da na pravi način uradimo naše zadatke. Nadam se da ćemo tog 2. juna slaviti pobedu i prolaz u polufinale - rekao je Bakić.

Jedan od glavnih aduta Novobeograđana na ovom turniru će biti najbolji strelac ove sezone Strahinja Rašović.

- Čeka nas jako težak prvi duel. Marsej je možda najnezgodniji protivnik kog smo mogli da izvučemo u četvrtfinalu. To mišljenje dele i svi moji saigrači. Reč je o vrhunskoj ekipi i zato uopšte ne razmišljamo ništa dalje, već samo o tom meču u četvrtfinalu. Ali, ja sam optimista. Verujem da ćemo pobediti, a onda ćemo se okrenuti daljem toku takmičenja  - istakao je vaterpolista Novog Beograda.

Rašović je naglasio da je osvajanje titule prvaka Srbije pre nekoliko dana u uzbudljivom duelu sa Radničkim dodatni podstrek za ceo tim.

- Taj trijumf nam je ulio dodatno samopouzdanje. Sada smo svakako malo rasterećeniji pred početak Fajnal-ejta, što nam je i bilo neophodno. Osvojili smo dva trofeja ove sezone, pobedili smo u dva vrlo teška i bitna takmičenja i sad treba da uživamo u ovom finalnom turniru Lige šampiona. Nadam se da ćemo se pokazati u našem najboljem izdanju - rekao je Rašović.

Ulaznice za F8 su u prodaji i mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Tickets-a, zatim onlajn putem njihovog sajta, kao i na blagajni bazena "11. april".

- Pozvao bih publiku da dođe u što većem broju, jer će zaista imati šta da vidi. Biće zaista fantastičan ambijent ako tribine budu pune. Bazen izgleda veoma lepo i siguran da će svim ekipama to biti dodatni užitak za igranje - zaključio je vaterpolista.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna