DEVET JEDNIM UDARCEM: Evo kako je ovogodišnje finale Lige šampiona promenilo istoriju fudbala

Novosti online

30. 05. 2022. u 17:00

FUDBALERI Real Madrida 14. put u istoriji kluba postali su šampioni Evrope, pošto su u ovogodišnjem finalu Lige šampiona savladali Liverpul u Parizu sa 1:0.

ДЕВЕТ ЈЕДНИМ УДАРЦЕМ: Ево како је овогодишње финале Лиге шампиона променило историју фудбала

FOTO: AP

"Kraljevići" opravdano nose ovaj nadimak, jer zaista vladaju u svetu fudbala. Madriđani su najtrofejniji klub na "starom kontinentu" sa 14. trofeja, dok drugoplasirani Milan ima duplo manje.


Međutim, poslednji "ušati pehar" koji su osvojili, značajno je promenio istoriju fudbala.

Pre ovogidišnjeg finala u "gradu svetlosti", jedino je Kristijano Rolando bio igrač sa pet osvojenih Liga šampiona, a sada ih je čak deset.

Nakon pobede nad "redsima", Ronaldu su se pridružili: Karim Benzema, Danijel Karvahal, Luka Modrić, Garet Bejl, Toni Kros, Kazemiro, Marselo, Isko i Načo.

 

Foto AP

 


Ali to nije sve. I trener Reala je u ovoj magičnoj noći ušao u istoriju kao menadžer sa najviše osvojenih titula najjačeg evropskog takmičenja. Karlo Ančeloti je trijumfom u Parizu postao najtrofejniji menadžer u istoriji Lige Šampiona. Italijanu je ovo četvrti put da je pokorio "stari kontinent". Sa italijanskim Milanom to mu je pošlo za rukom 2003. i 2007. a sa Madriđanima 2014. i 2022.

BONUS VIDEO: Slavlje nakon osvajanja Lige šampiona na trgu u Madridu

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)