HODAJUĆI NOVČANIK: Legendarni Tom Brejdi potpisao desetogodišnji ugovor na 375 miliona dolara

Novosti online

10. 05. 2022. u 21:30

JEDAN od najboljih kvoterbekova svih vremena Tom Brejdi saopštio je nedavno da se vraća iz kratkotrajne penzije i da će predstojećeg sezone u NFL ligi igrati za Tampa Bej Bakanirse, a danas su američki mediji javili i čime će se slavni igrač baviti kada završi sa "maltretiranjem" suparničkih odbrana.

ХОДАЈУЋИ НОВЧАНИК: Легендарни Том Брејди потписао десетогодишњи уговор на 375 милиона долара

Foto: AP

Naime, čuveni organizator igre će, posle igračkih dana, odmah "uskočiti" u TV studio.

Radiće kao analitičar NFL mečeva za televizijsku kuću "Foks".

Prema pojedinim američkim medijima, ugovor koji je potpisao "vredan" je čak 375 miliona dolara i njime je predviđena desetogodišnja saradnja.

Podseitmo, Brejdi je 1. februara kao igrač Bakanirsa saopštio da je završio karijeru, ali se predomislio pošto, kako je rekao, ima "nedovršena posla".

- U poslednja dva meseca shvatio sam da mi je i dalje mesto na terenu, a ne na tribinama. Doći će vreme i za to, ali to nije sada. Volim saigrače i volim moju porodicu koja me podržava. Oni su ovo omogućili. Vraćam se i u mojoj 23. sezoni igraću za Tampu - naveo je Brejdi na društvenim mrežama.

Brejdi je tokom karijere osvojio sedam titula u Superbolu, od kojih 2020. godine sa Bakanirsima. Vlasnik je mnogih rekorda u NFL ligi.

Prvi je po broju prebačenih jardi u ligaškom delu sezone (84.520), pokušanih (11.317) i kompletiranih dodavanja, (7.236), kao i po broju dodavanja za tačdaun (624).

Brejdija su 2000. godine kao 199. na draftu izabrali Nju Ingland Petriotsi, za koje je igrao 20 godina.

On je početkom februara saopštio da završava karijeru kako bi proveo više vremena sa porodicom, ali se predomislio dan nakon što je prisustvovao fudbalskoj utakmici Mančester junajteda i Totenhema u Premijer ligi.

Legendarni kvoterbek je za vreme boravka u Engleskoj razgovarao sa porodicom Glejzer, koja je vlasnik i Bakanirsa i Junajteda, vratio se potom NFL-u, a "uz njega" će ostati i kada završi s igračkim danima, samo će se "preseliti" iza kamera.


Bonus video: Svemirsko svetsko prvenstvo: Spektakl kakav fudbal ne pamti
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili