ETAPE RADOSTI: Počela međunarodna biciklistička trka "Beograd - Banjaluka"

S. O. - S. R.

14. 04. 2022. u 10:00

SPEKTAKL je počeo ekipnim hronometrom i trajaće naredna četiri dana. Tradicionalnu, 16. međunarodnu biciklističku trku "Beograd - Banjaluka", svečano su otvorili Darko Udovičić, ispred Ministarstva omladine i sporta, i Radomir Pavlović, predsednik BSS, a žutu majicu, medijskog sponzora "Novosti", poneo je Alan Banažek iz poljske ekipe Mazovže Serce.

ЕТАПЕ РАДОСТИ: Почела међународна бициклистичка трка Београд - Бањалука

I. Marinković

Na put dug 568 kilometara, od glavnog grada Srbije, preko Obrenovca, Bijeljine, Vlasenice, Doboja, Prijedora, Dervente do Banjaluke, krenulo je 175 biciklista, iz 30 zemalja sa svih kontinenata, koji će se boriti za ukupnog pobednika.

Beograd je ispratio karavan, koji će u četvrtak voziti od Obrenovca do Bijeljine, izuzetno zahtevnu etapu, dugu 122 kilometra.

- Bijeljina je, uz Beograd i Banjaluku, najviše puta bila domaćin. Najveći grad Semberije prihvatio je kao i prošle godine da bude domaćin cilja, kao i starta etape, pa će sutra biciklisti krenuti ka Vlasenici, preko Šekovića. Iako nije najduža, to je kraljevska etapa, s obzirom na izazove tokom trke, kao i paklenog finiša u Vlasenici, pa bi ova etapa mogla da odredi i prvih 20 u trci - prognozira Vladimir Kuvalja, direktor trke.

I. Marinković


Iz Vlasenice, karavan se seli u Doboj, koji je prvi put etapni domaćin, a iz ovog grada kreće najduža etapa do Prijedora (165 km). Iz Prijedora biciklisti će otići u Derventu, odakle startuje poslednja etapa preko Srpca, Gradiške, Laktaša do Banjaluke, gde će biciklisti, kao i obično, voziti više krugova.


- Verujem da će stanovnici svih gradova kroz koje trka prolazi, u velikom broju pozdraviti bicikliste, jer sam uveren da će prepoznati da je ovo pravi spektakl na točkovima. Trka odavno nije samo sportski događaj, iako je u prvoj kategoriji Međunarodne biciklističke federacije (UCI), već je i veliki turistički događaj - ističe Kuvalja.

Naredne etape


14. april: Obrenovac - Bijeljina
15. april: Bijeljina - Vlasenica
16. april: Doboj - Prijedor
17. april: Derventa - Banjaluka


Bonus video: Svemirsko svetsko prvenstvo: Spektakl kakav fudbal ne pamti
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije