"DELIJE" VEĆ TERAJU VIČEVIĆA: Na meču sa Šapcem transparenti sa skandaloznim natpisom

V. N.

07. 02. 2022. u 11:30

UBEDLjIV trijumf vaterpolista Crvene zvezde nad rivalima iz Šapca (13:6) ostao je u senci događaja na tribinama.

ДЕЛИЈЕ ВЕЋ ТЕРАЈУ ВИЧЕВИЋА: На мечу са Шапцем транспаренти са скандалозним натписом

FOTO: Novosti

Najvatrenije pristalice crveno-belih na skandalozan način su izrazile protest protiv novog trenera svog tima Mirka Vičevića, razvivši transparent na tribinama bazena "Milan Gale Muškatirović" sa natpisom "Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija".

Popularne "delije" pred meč su se okupile u "korteu" na Dorćolu i tako krenule do bazena, uz povike: "Delije, 'ajmo svi u glas, Mirko Vičević nikad deo nas".

Vičević je crnogorski trener hrvatskog porekla, trenutno je predsednik Hrvatskog građanskog društva Crne Gore u Kotoru. Bio je odbornik stranke Mila Đukanović (DPS) u Kotoru. Inače, Vičević (54) je kormilo Crvene zvezde preuzeo 18. januara, a 20. je debitovao na turniru Regionalne lige u Beogradu protiv Partizana (13:11). Vodio je tim i protiv Šapca i Juga, u prvenstvu protiv Vojvodine u Novom Sadu, Radničkog u Kragujevcu i u subotu protiv Šapca. U Ligi šampiona je na Dorćolu dočekao Marselj.

Inače, crveno-beli u utorak od 20.00, u 9. kolu grupe B LŠ, dočekuju Steauu, koja ima isti broj bodova kao i oni, tri.

Foto: Printskrin

 


Vičević je iz poznate kotorske vaterpolo porodice. Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je olimpijsko zlato 1988, svetsko zlato, 1986. I 1991, i evropsku titulu 1991. u Atini.

U vreme raspada SFRJ bio je član dubrovačkog Juga, ali jedini nije poslušao odluku kluba da napusti reprezentaciju, već je igrao na EP u Atini, a potom je karijeru nastavio u Italiji. Učesnik je i OI 1996. u Atlanti (osmo mesto). Od tada više nije igrao za reprezentaciju SRJ. Član je i kuće slavnih.

Kao trener sa mladom selekcijom Crne Gore osvojio je evropsko zlato na Malti 2015, a vodio je i reprezentaciju Katara.

Uvredljivo tretirali i Omića


NA isti način najvatrenije pristalice Crvene zvezde tretirale su i bivšeg člana košarkaške sekcije beogradskog kluba Alena Omića, Slovenca bosanskog porekla. Transparent sa istim natpisom razvijen je u hali "Pionir" za vreme evroligaške utakmice Zvezde i Olimpijakosa, tokom koje se skandiralo "Omiću, odlazi", a "delije" su jedno vreme i bojkotovale utakmice crveno-belih zbog prisustva centra.

Bonus video: Beogradska arena poprima novi izgled pred Svetsko prvenstvo u atletici

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri