POHVALA IZ ČEČENIJE: Kadirov podržao boksersku saradnju

Novosti online

24. 01. 2022. u 11:25

BOKS ujedinjuje, plemenita veština poziva na viteštvo, gradi karakter, uči poštovanju, toleranciji i hrabrosti. Boks stvara patriote.

ПОХВАЛА ИЗ ЧЕЧЕНИЈЕ: Кадиров подржао боксерску сарадњу

FOTO: VSS

Delegacija srpskog boksa na čelu sa predsednikom BSS Nenadom Borovčaninom, u pratnji Željka Mrdakovića, potpredsednika Vojvođanskog, i Nedeljka Mandića, predsednika Šumadijskog regiona boksa, bila je gost lidera Čečenske Republike Ramzana Ahmatoviča Kadirova koja se nalazi u sastavu Ruske Federacije.

Lider Čečena bio je domaćin u pregovorima oko saradnje srpskog i čečenskog boksa i podržao je dogovor o saradnji, izdvojio je vreme da se upozna sa radom i organizacijom i istakao da podržava svaki vid zajedničkog delovanja. Srpska delegacija naišla je na veliko i bratsko gostoprimstvo od strane domaćina i njihovog prvog čoveka države.

– Kadirov se veoma obradovao saradnji između bokserskih snaga Srbije i Čečenije. Nekoliko njihovih boksera i dva trenera doći će sa reprezentacijom Rusije na pripreme za Beogradski pobednik 2022, gde će trenirati zajedno sa našim bokserima, a njihovi treneri održaće veliki seminar škole boksa za naše trenere. Istakao je da lično želi da bude pokrovitelj narednih priprema reprezentacija Srbije i Rusije u Groznom – objašnjava prvi čovek srpskog boksa Nenad Borovčanin.

Čečenija u svojim redovima ima jednog od trenutno najboljih planetarnih boksera koji je iznikao i stasao iz njihove škole boksa, a reč je o svetskom šampionu Arturu Beterbijevu. Srpska delegacija posetila je i bokserski centar AHMAT u Groznom, kao i turnir za mlađe uzraste gde su sklopili dogovore o zajedničkim kampovima bokserskih klubova obe republike.

BONUS VIDEO: Navijači na veličanstven način dočekali Novaka

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ISTORIJA SE PIŠE U „GRADU SVETLOSTI“ Evo kakve su šanse da Novak Đoković odbrani titulu na Rolan Garosu!