SRBIJA ORGANIZATOR ZIMSKIH KOMPANIJSKIH IGARA: Evropa "okupira" Jahorinu

S. O.

02. 01. 2022. u 16:47

SRBIJA je poznata i priznata u svetu kao vrhunski organizator sportskih događaja. A sada je naša zemlja otišla i korak dalje, jer će Srpska federacija kompanijskog sporta (SFKS) biti domaćin 15. Evropskih zimskih kompanijskih sportskih igara, od 9. do 13. marta na olimpijskoj lepotici - Jahorini.

СРБИЈА ОРГАНИЗАТОР ЗИМСКИХ КОМПАНИЈСКИХ ИГАРА: Европа окупира Јахорину

foto: SO

Uspeh je tim veći, jer je SFKS pre nepune četiri godine primljena u Evropsku i Svetsku organizaciju kompanijskog sporta.

Predsednik SFKS, Velizar Đerić, je sa saradnicima prisustvovao svečanosti u Palma de Majroci, u Španije, gde je veštim diplomatskim pregovorima uspeo da ubedi evropske kolege da Srbiji dodele prestižno nadmetanje kompanijskih sportista.

- Za tako kratko vreme, od kada smo primljeni u evropsku i svetsku organizaciju kompanijskog sporta, uspeli smo da dobijemmo organizaciju Evropskih zimskih kompanijskih igara. To nije pošlo za rukom nijednoj organizaciji u Evropi, pa ni visokim članicama Evropske unije, ali nama je pripala ta čast i obaveza. Zahvalni smo Evropi i svetu koja je u SFKS prepoznala agilnost i kvalitet koji nosi svaka naša masovna manifestacija - priča Đerić, ne zaboravljajući da uputi posebnu zahvalnost državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću na razvoju srpskog sporta u celini.

Odmah po dobijanju organizacije Zimskih igara, na adresu SFKS su počele da stižu prijave evropskih zemalja, koje ne žele da propuste događaj na Jahorini.

- Aplauz predstavnika 22 evropske zemlje kada smo dobili organizaciju Igara dovoljno govori o Srbiji i Republici Srpskoj, gde će biti održana ova snežna manifestacija. Odmah su nam učešće najavili: Rusija, Grčka, Danska, Finska, Kazahstan, Španija, Izrael. Tek očekujemo prijave iz cele Evrope, pa već možemo da najavimo rekord po broju učesnika - ističe Aleksandar Njegovan, član UO SFKS.

Na Jahorini će biti organizovana takmičenja u više sportova, u zavisnosti od interesovanja, u skijanju, snoubordu, mini-fudbalu, stonom tenisu, stonom fudbalu, nadvlačenju konopca na snegu, šahu... Krajnji rok za prijave je 1. februar.

- Jahorina je u ekspanziji, posebno u zimskim sportovima. Zato smo odlučili da tamo s našim prijateljima iz Republike Srpske organizujemo ovu evropsku manifestaciju. Poznato je da su na Jahorini i u Sarajevu održane čuvene Zimske olimpijske igre 1984. pa će i ove Igre biti u duhu olimpizma - kaže Budimir Vučinić, potpredsednik SFKS. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)