MEDALJE ĆE TEK STIZATI! Srpski strelci uskoro dobijaju dva objekta sa vrhunskim uslovima za pripreme

S. O.

02. 01. 2022. u 16:26

NE prođe neko takmičenje, a posebno ona najveća, a da srpski strelci sa njih ne donesu medalje, naročito najsjajnije.

МЕДАЉЕ ЋЕ ТЕК СТИЗАТИ! Српски стрелци ускоро добијају два објекта са врхунским условима за припреме

FOTO: SSS

I retko kada se neko od njih žali na uslove u kojima treniraju i spremaju se za izazove na evropskoj i svetskoj sceni. Ali, sada, sudeći po najavama iz Streljačkog saveza Srbije, dolazi kraj tim mukama. Naši najbolji "majstori mušice" ubuduće će se spremati u najsavremenijim objektima.

POMOĆ PORODICAMA PREMINULIH

UO SSS je pokrenuo inicijativu za osnivanje fonda namenjenog članovima porodica vrhunskih sportista preminulih tokom karijere. Danas je ozvaničena odluka o otvaranju namenskog računa SSS čiji će korisnik biti porodica prerano preminule šampionke Bobanina Momčilović Veličković.

Izgradnja multifunkcionalne sportske dvorane Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije u Košutnjaku, u završnoj je fazi. Streljački savez će biti jedan od sedam nacionalnih saveza koji će imati trenažni centar u ovom objektu, koji bi po poslednjim informacijama trebalo da bude završen početkom sledeće godine.

Takođe, privode se kraju i pripreme za rekonstrukciju strelišta SSS na Carevoj ćupriji, podignutog još 1957. pošto je tokom prošle godine napravljeno nekoliko velikih koraka ka realizaciji tog projekta. Usvojeno je idejno rešenje, nedavno je verifikovan i urbanistički plan, a sada je na redu raspisivanje neophodnih tendera. Očekuje se da bi rekonstrukcija, uz pomoć Ministarstva omladine i sporta, mogla da bude završena u drugoj polovini godine.

Paralelno sa poboljšanjem infrastrukture, u našem trofejnom sportu, na predlog nedavno reizabranog sportskog direktora Dragana Markovića, kompletiran je i stručni štab reprezentacije. Šef će i dalje biti Dragan Donević, ujedno i selektor za discipline puškom. Dragan Marković je zadužen za pištolj, a u štabu će biti i trojica trenera zadužena za juniorske kategorije: koordinator Ivan Manojlović, Saša Iker (puška) i Stefan Višekruna (pištolj), dok će lekar naknadno biti izabran.

Dragan Donević je predstavnik SSS u Programskoj komisiji Olimpijskog komiteta Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna