DATUNAŠVILI SPORTISTA GODINE: Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uručio nagradu srpskom rvaču

Novosti online

21. 12. 2021. u 17:39

SVETSKI i evropski šampion, naš bronzani olimpijac Zurabi Datunašvili, najbolji je sportista AP Vojvodine u izboru novosadskog lista Dnevnik.

ДАТУНАШВИЛИ СПОРТИСТА ГОДИНЕ: Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић уручио награду српском рвачу

FOTO: Grad Novi Sad

Plakete Dnevnika i pehari uručeni su 65. put na tradicionalnoj godišnjoj svečanosti posvećenoj najboljim sportistima Pokrajine.


Drugi na listi najboljih sportista je Milenko Sebić za rezultate u streljaštvu, dok se na trećem mestu našao Mihailo Vasić, članu ekipe bašketaša sa Limana. NJih dvojica takođe su osvajaći bronzanih medalja na ovogodišnjim OI.

Pored glavnih nagrada proglašeni su i najbolji sportisti u 23 sportske kategorije i oni su dobitnici tradicionalne plakete Dnevnika.

Dodeljena su i specijalna priznanja paraolimpijskom strelcu Laslu Šuranji i rukometnom klubu Vojvodina.

Prema statistikama, najčitanija rubrika u Dnevniku je sport, jer je, kako je rekao Dušan Vlaović, direktor Dnevnik Vojvodina Preša, Dnevnik oduvek poklanjao najveću pažnju sportu, odnosno sportistima. Zbog toga se svake godine i dodeljuju nagrade i igra se tradicionalni turnir u fudbalu.

Nagrade su dobitnicima uručili zaposleni novosadskog dnevnog lista, a nagradu najboljem sportisti predali su gradonačelnik Miloš Vučević i direktor lista Dušan Vlaović.

“Čast je danas biti u ovakvom sportskih legendi, aktivnih sportista, ljubitelja sporta, zaposlenih u Dnevniku, njihovoj sportskoj redakciji. Verujem da će sportisti nastaviti da ostvaruju ovaj fantastičan uspeh gotovo u svim disciplinama, borilištima, sportskim salama, dvoranama, otvorenim terenima, kao i da će država, pa i grad biti u stanju da ulaže sve više I više novca kako bi imali najbolje moguće uslove za bavljenje sportom” rekao je gradonačelnik i čestitao nagrađenim sportistima na njihovim uspesima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ODUŠEVLJENA: Venus poslala poruku Noletovim klincima (FOTO)