KATAI I TADIĆ BRANE TRON: Počinje 51. izdanje tradicionalne ankete "Kapiteni biraju fudbalera godine"

Đ. SAMOILOVIĆ

21. 12. 2021. u 10:30

PROŠLE godine obeležili smo veliki i lep jubilej - pola veka prestižne ankete "Kapiteni biraju fudbalera godine" u režiji nosilaca trake srpskih superligaša i "Večernjih novosti", a ove nastavljamo u istom ritmu, u izdanju pod rednim brojem 51.

КАТАИ И ТАДИЋ БРАНЕ ТРОН: Почиње 51. издање традиционалне анкете Капитени бирају фудбалера године

FOTO: FK Crvena zvezda

U narednih deset dana 2021. će odbrojati svoje poslednje dane i sate, a sa njom ćemo i mi, korak po korak, da praznično raspoloženje dodatno "začinimo" neizvesnom trkom za nagrade u dve glavne kategorije, ali i izborom za najbolje superligaške timove, kao i idealnih 11 reprezentacije.

Proceniti gde će biti neizvesnije je skoro nemoguće. U najužu konkurenciju za prvu zvezdu srpskog fudbala u 2021, koja se odnosi na fudbalere ma gde god na kugli zemaljskoj "terali bubamaru", ući će bez dileme branilac krune i trostruki osvajač priznanja našeg lista Dušan Tadić, koji je kao i lane imao izvrsnu sezonu. Izlišno bi bilo nabrajati šta je sve kapiten Ajaksa i "orlova" postigao u godini za nama, ali, ukratko, to bi glasilo ovako: Najviše asistencija u kalendarskih 365 dana (37) i prestignut rekord Lea Mesija, prolaz grupe Lige šampiona sa maksimalnih 15 bodova, titula u Holandiji i dobar kurs ka novoj, proboj na Svetsko prvenstvo. Čini se, gotova trka i pre nego što je počela...

E, pa ne bi se sa tim složio Dušan Vlahović, strelac 33 pogotka u Seriji A, čime se izjednačio sa Kristijanom Ronaldom, i jedan od glavnih faktora u plasmanu Srbije na Mundijal u Kataru... Sve to sa nepune 22 godine.

A šta onda tek da kaže Aleksandar Mitrović? Pa samo za onaj gol u Lisabonu pola Srbije je njegovu sliku okačilo kraj ikone kućnog sveca i nema dileme da će se prilikom odabira i našim kapitenima taj detaljčić vrzmati po glavi. Na taj gol nadovezala se kanonada u dresu Fulama protekle jeseni i čak 22 pogotka u Čempionšipu na isto toliko mečeva, rušenje rekorda Stjepana Bobeka po broju golova u reprezentaciji i sva čuda u kvalifikacijama...

Teško je odabrati nekog od pomenute trojice, ali bez aduta nije ni raznovrsni Filip Kostić, pouzdani Darko Lazović, kao ni Sergej Milinković-Savić, koji bez problema nosi breme najboljeg veziste italijanskog prvenstva, zatim Nikola Milenković, Strahinja Pavlović....

"Goreće" i kada krene da se bira najbolji igrač domaćeg prvenstva. Znojiće se čela, biće dilema, trilema, ali čini se da će glasovi naših kapitena u najvećoj meri ponovo otići u ruke igrača Crvene zvezde i Partizana.

Aleksandar Katai je, kao i Dušan Tadić, prošle godine postigao het-trik u anketi našeg lista, a brojke i uspesi sa Zvezdom govore da Magiko i ove ima snažne argumente za "poker". Međutim, imaće konkurenciju najpre u svojim redovima, u vidu briljantnog Mirka Ivanića, pouzdanog Milana Borjana, a ko zna, možda je i Aleksandar Dragović za ovih nekoliko meseci toliko zadivio kapitene da i njemu daju glasove.

Iz redova Partizana, koji je godinu završio bez trofeja, gledaće se najpre ka ubojitom strelcu Rikardu Gomešu, na čiji je konto upisano već 18 "recki" i koji je utabao put crno-belima ka jesenjim počastima i evropskom proleću. Ništa to ne bi bilo moguće bez "motorina" sastava iz Humske Saše Zdjelara koji je jedini prošle godine odbranio čast aktuelnog viceprvaka države, tako da nema dileme da bi i on mogao da se ušunja u uži izbor.

Međutim, ne smemo zapostaviti ni ostale superligaše, prošle godine je Nikola Drinčić do samog kraja trčao trku sa Aleksandrom Kataijem, a ove bi senzaciju Alekse Vukanovića iz 2018. mogli da ponove možda Miljan Vukadinović, Đorđe Jovanović, Mladen Bojović, Veljko Simić ili Lazar Tufegdžić.

U svakom slučaju, očekuje nas neizvesnih deset dana, odluku o važnim pitanjima doneće 16 kapitena, za razliku od lane kada je taj broj bio 20. Od sutra, u svakom broju ćemo objavljivati glasove po dvojice lidera ekipa, a kulminacija će biti 30. decembra, kada će imena laureata biti objavljena. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)