MERCEDES NE ODUSTAJE: Najavili žalbu na odluku FIA

Novosti online

12. 12. 2021. u 22:11

Ekipa Mercedes namerava da se žali nakon štu su stjuarti Međunarodne automobilske federacije (FIA) odbili žalbe u vezi sa navodnim kršenjem pravila tokom današnje trke Formule 1 za Veliku nagradu Abu Dabija, u kojoj je odlučen šampion.

МЕРЦЕДЕС НЕ ОДУСТАЈЕ: Најавили жалбу на одлуку ФИА

FOTO: EPA

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je prvu šampionsku titulu tako što je u poslednjem krugu kontroverzne trke u Abu Dabiju, poslednje u sezoni, pretekao Luisa Hamiltona iz Mercedesa.

Mercedes je večeras poslao obaveštenje o nameri da se žali na odluku koja se odnosi na ponovno pokretanje trke na početku poslednjeg kruga. Ekipa se neće žaliti na odbijanje žalbe u vezi sa tim da je Verstapen u pretekao Hamiltona dok je vozilo bezbednosti bilo na stazi.

Osmostruki uzastopni šampion u konkurenciji konstruktora naveo je da direktor trka Majkl Masi nije na pravi način primenio pravila i tražio je da se rezultati trke promene.

Stjuarti su naveli da druga pravila daju moć Masiju da odlučuje, što je on i uradio. Oni su obe žalbe Mercedesa odbacili pa je Verstapen i zvanično šampion.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba