PROMOCIJA DRŽAVE: Otvaranje 21. bokserskog SP u nedelju

Đ. S.

22. 10. 2021. u 21:58

SITNO broje ljubitelji plemenite veštine u Srbiji, do početka SP u amaterskom boksu ostao je još jedan dan.

ПРОМОЦИЈА ДРЖАВЕ: Отварање 21. боксерског СП у недељу

Foto: Tanjug

Zato su se i juče u svečanoj sali Skupštine grada Beograda okupili zamenik gradonačelnika Goran Vesić, predsednik BSS Nenad Borovčanin, kapiten našeg tima Vladan Babić, poznati muzičar Dejan Petrović i glumac Miloš Biković na konferenciji za medije najavili spektakl koji će trajati od 24. oktobra do 6. novembra.

PEVAJU INNA, "VAN GOG"...

SVEČANA ceremonija otvaranja održaće se u nedelju od 19 sati u "Areni", uz spektakularan program, u kojem će učestvovati grupa "Van Gog", Dejan Petrović Big bend, rumunska pevačica Inna, program će voditi Miloš Biković, biće tu i glumac Said Taghmaoui, a promoter je čuveni šampion Roj Džons Junior. Takođe, očekuje se da glumac Silvester Stalone i čuveni Majk Tajson budu na finalu, ali njihov dolazak još nije potvrđen, kao i Tajsona Fjurija i Aleksandra Usika.

- Dolaze nam bokseri iz 103 zemlje, 570 takmičara sa svojim timovima, 1.350 ljudi biće u Beogradu dve nedelje. Prenosi idu pored RTS i Arene na još 39 televizija širom sveta. Biće to velika promocija Beograda i države Srbije - rekao je Borovčanin.

Posebno se prvi čovek srpskog boksa zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću, čije je prijateljstvo sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom dovelo da saradnje dva Saveza i velike podrške Srbiji.

- Zahvaljujući donaciji iz Rusije izgradićemo Nacionalni trening centar, a posle bokserskog šampionata našim klubovima i bokserima ostaće 1.000 džakova, više od 2.000 rukavica, sedam ringova. Podsećam i da su škole boksa za našu decu do 18 godina besplatne širom zemlje, imamo preko 100 klubova gde svi imaju jednaku šansu da treniraju i da se sklone sa ulice.

Inače, ovo je prvi put u istoriji da jedan grad dobija drugo domaćinstvo Svetskog prvenstva, budući da je 1978 Beograd takođe ugostio boksersku elitu.

- Hvala Borovčaninu i njegovom timu što su doveli šampionat sveta u Beograd. U toku je "renesansa" srpskog boksa i privilegija je za Beograd što će ugostiti najbolje boksere sveta. Nadam se da će to biti dodatni impuls da deca počnu da se više interesuju za boks, ali i da se dodatno radi na njegovom unapređivanju - dodao je Vesić.

Ambicije naših 12 boksera, u čiji je tim priključeno i šest Rusa jeste da se prevaziđe uspeh tadašnje Jugoslavije, koja je 1978. na pomenutoj planetarnoj smotri osvojila sedam odličja.

- Daćemo sve od sebe da ostvarimo što bolje rezultate, da osvojimo nekoliko medalja i vratimo boks na stare staze - rekao je kapiten Babić i pozvao navijače da se okupe u što većem broju i pruže podršku nacionalnom timu. 


Vulin: Boks je sport patriota!


MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, obišao je juče reprezentativce Srbije u boksu i poželeo im sreću na predstojećem SP.

- Reprezentativcima Srbije u boksu, na čelu sa kapitenom Babićem, želim puno uspeha na predstojećem Svetskom prvenstvu u Beogradu. Uveren sam da će vas 12 vrhunskih sportista postići značajne rezultate i da ćete obradovati Srbiju i srpski narod. Boks je sport patriota uz koji su odrastale generacije - poručio je ministar Vulin našim bokserima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere