KRVAVA ODBRANA: Muž iskasapio atletsku zvezdu pa skovao plan da se izvuče na sudu

Novosti online

01. 11. 2021. u 14:20 >> 16:19

STRAŠNE vesti dolaze nam iz Kenije! Tamošnja atletičarka Agnes Tirop, koja se pre dva meseca takmičila na Olimpijskim igrama, pronađena je mrtva u svojoj kuću sa ubodnom ranom na stomaku!

КРВАВА ОДБРАНА: Муж искасапио атлетску звезду па сковао план да се извуче на суду

Foto: EPA

Tiropova je praktično atletska zvezda na 5.000 metara i bila je jedna od favoritkinja za medalju u Tokiju, ali je na kraju trku završila kao četvrta.

Za smrt atletičarke osumnjičen je njen suprug koji je nakon pokušaja da napusti zemlju i uhapšen. 

Kenijski sud naredio je mužu ubijene atletičarke Ibrahimu Rotiču da se podvrgne testu mentalnog zdravlja pre nego što se izjasni o krivici. Kako su naveli zvaničnici iz suda, on će se o krivici izjasniti 16. novembra.


Rotič se danas pojavio na sudu sa lisicama, šeširom i maskom koji su pokrivali veći deo njegovog lica, pokazali su snimci Rojtersa.

Ni Rotič ni njegovi predstavnici nisu javno komentarisali slučaj.

U septembru je Tirop oborila svetski rekord na 10 km za žeene u Nemačkoj, a osvojila je bronzane medalje na svetskim prvenstvima 2017. i 2019. godine na 10.000 metara.

Ovo je druga smrt kenijskih kros takmičara, s obzirom na to da je nedavno mrtav u svojoj kući pronađen i trostruki šampion sveta u ovoj disciplini Hosea Mvok Mačarinjang.

BONUS VIDEO 

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)