SVAĐA USRED TRKE Besni Hamilton u neverici zbog odluke tima u Turskoj, Botas pobedio, Ferštapen na vrhu

Novosti online

10. 10. 2021. u 15:56

VALTERI Botas je pobedio u trci Formule 1 za Veliku nagradu Turske, a aktuelni šampion, Luis Hamilton, završio je nadmetanje na petoj poziciji, i to vrlo nezadovoljan. Sa pravom, izgubio je vodeću poziciju, na kojoj je sada Maks Ferštapen.

СВАЂА УСРЕД ТРКЕ Бесни Хамилтон у неверици због одлуке тима у Турској, Ботас победио, Ферштапен на врху

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Podsetimo, Britanac je bio najbrži u kvalifikacijama, ali je zbog kazne uoči njihovog početka, usled kršenja pravila o intervencijama na motoru. 

I, iako je dobro vozio po kiši, konstantno se probijajući ka vodećim pozicijama, Luis Hamilton je četiri kruga pre kraja besno morao da ode u pit-stop, jer je njegov tim, Mercedes, zahtevao da dođe na promenu guma, pošto prethodne po mišljenju mehaničara ne bi izdržale do finiša trke.

- Idi u boks, idi u boks, poručili su Hamiltonu putem radio-veze.

- Zašto?!, pitao se Britanac u 53. od 58 krugova.

- Nove srednje gume su neophodne.

- Ali, ja ne mislim tako. Osećam da mogu da ostanem na stazi.

- U redu, ostani u ovom krugu, još malo ćemo razmisliti.

Ipak, u 54. krugu Hamilton je ipak morao do mehaničara, a kada se vratio sve što je uspeo da uradi je da nadmetanje završi na petoj poziciji.

Iza njegovog klupskog kolege Botasa, koji je sjajno vozio u Turskoj, kao drugi je (sa 14,584 sekundi zaostatka) završio Hamiltonov rival za titulu i novi lider trke, Maks Ferštapen, čiji je "saigrač" Serhio Perez bio treći (+33,471 u odnosu na pobednka), a Ferarijev Lekler četvrti (+37,814).

Iza Hamiltona (+41,812) plasirrali su se Gasli iz AlfaTaurija, Noris iz Meklarena, Ferarijev Sainc, Štrol u bolidu Aston Martina, dok su ostali bili sa krugom ili dva zaostatka za pobednikom.

Ferštapen, prva zvezda Red Bul Rejsing Honde, je sada prvi sa 262,5 bodova, Hamilton je drugi sa 256,5, Botas treći sa 177, a slede Lando Noris sa 145, Perez sa 135 i ostatak konkurencije.


BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)