"ANDREA LEKIĆ VIŠE NEĆE DA IGRA ZA REPREZENTACIJU": Selektor Srbije obavio razgovor sa nekada najboljom rukometašicom sveta

Novosti online

04. 10. 2021. u 10:22

SELEKTOR ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar rekao je da je cilj da ekipa izbori plasman na Evropsko prevenstvo 2022. godine.

АНДРЕА ЛЕКИЋ ВИШЕ НЕЋЕ ДА ИГРА ЗА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ: Селектор Србије обавио разговор са некада најбољом рукометашицом света

FOTO: N. Paraušić

Rukometašice Srbije okupile se pred početak novog ciklusa kvalifikacija za EURO 2022, a prve kvalifikacione utakmice igraće protiv Turske u Zrenjaninu 6. oktobra u 18 sati i Islanda u Hafnarfjorduru tri dana kasnije u istom terminu.

- Moramo da obezbedimo plasman na Evropsko prvenstvo. Dodatni razlog je što je jedan od domaćina i Slovenija, zemlja iz koje potičem, pa se moramo kvalifikovati i truditi se da tamo odigramo što bolje. Zadovoljan sam zbog plasmana na Svetsko prvenstvo u Španiji. Polako ćemo podmlađivati reprezentaciju i verujem da ćemo uraditi dobar posao i imati dobre rezultate - rekao je Bregar na konferenciji za medije, prenosi Rukometni savez Srbije.

Bregar je govorio i o izmenjenom sastavu i podmlađivanju reprezentacije, kao i izostanku pojedinih rukometašica sa spiska.

- Sanja Radosavljević se još uvek oporavlja od povrede, na rehabilitaciji je. Sa Andreom Lekić sam obavio razgovor i rekla je da više neće igrati za reprezentaciju, Dragana Cvijić se takođe oprostila. Jelena Lavko se vraća nakon oporavka od povrede, samo je pitanje trenutka kada će se vratiti. Katarina Krpež Šlezak se, kako je već poznato, oprostila zbog porodice i ritma igranja u Ligi šampiona.

Selektor je istakao i da protiv Turske u sredu očekuje trijumf.

Foto: EPA

 

- Nivo turske lige i igračica se podigao u poslednje tri-četiri godine. Imaju predstavnika i u Ligi šampiona. Imao sam tu sreću da sa Krimom igram protiv njih, gde je i nekoliko turskih reprezentativki. Ali naš plan je pobeda i ništa drugo, iako postoji respekt i ne smemo da potcenimo protivnika - zaključio je Bregar.

Rukometašica Marina Dmitrović optimistična je pred novi ciklus.

- Ciljevi su jasni. Jesmo malo u izmenjenom sastavu, ali imamo dovoljno vremena i dovoljno treninga da se spremimo i da se plasiramo, to će biti cilj, kakav god da je sastav. Verujem u selektora, verujem u predsednicu Milenu Delić i oni stoje iza nas da ćemo napraviti dobar posao. Turska odavno nije bila na nekom takmičenju. Mislim da smo mi kvalitetniji kao pojedinci i kao tim. Promenio im se selektor, verujem da su i oni podmlađeni. Moje mišljenje i za jednu i za drugu utakmicu je da treba da gledamo nas, da se skoncentrišemo na to da se mi dobro spremimo, da imamo svoj sistem i da tako napadnemo protivnika - zaključila je Dmitrovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ODUŠEVLJENA: Venus poslala poruku Noletovim klincima (FOTO)