ZASLUŽUJEMO FINALE! Podraščanin: "Važno da budemo agresivni, naročito na servisu"

S. KRSTOVIĆ

18. 09. 2021. u 09:30

SRBIJA protiv Italije. Šlager Evropskog prvenstva.

ЗАСЛУЖУЈЕМО ФИНАЛЕ! Подрашчанин: Важно да будемо агресивни, нарочито на сервису

FOTO: CEV

Odbojkaši večeras (21.00) u polufinalu Šampionata Starog kontinenta u Katovicama igraju sa velikim rivalom, "azurima".

Na strani evropskih prvaka je iskustvo, na strani rivala mladost. I jedni i drugi žele nedeljno (20.30) finale u kojem će igrati i bolji iz duela Poljska - Slovenija.

- Već smo ostvarili dobar rezultat, ali hoćemo više. Zašto da ne budemo jedina selekcija uz Italiju i Rusiju koja je dva puta zaredom osvajala titulu prvaka Evrope. Italijani svoju reprezentaciju upoređuju sa generacijom iz 1991. Oni traže način da se vrate na pobedničku stazu, imaju veliki motiv kao i mi. Ali, razmišljamo o sebi, analiziramo protivnika, pokušavamo da mu nađemo mane, jer znamo da ima puno vrlina. Mislim da ćemo da ih pročitamo i ostvarimo željeni rezultat - ističe za sajt OSS selektor Slobodan Kovač.

Večerašnji duel biće 18. Srbije i Italije na evropskim prvenstvima. "Orlovi" su uspešniji, jer vode u pobedama sa 10:7. Pada u oči da su "azuri" sva tri dosadašnja polufinala dobili, ali i da su naši slavili u oba finala. Veliki protivnici nisu odmerili snage od 2011, kada je Srbija u finalu slavila sa 3:1.

- "Azuri" su ovde došli sa mladim igračima, bez svoje prve dve zvezde, Zajceva i Huantorene i vidim da im to prija. U suštini trebalo bi da im pokažemo da smo iskusnija ekipa, da imamo dosta ovakvih utakmica u nogama, za razliku od njih. Važno je da od početka budemo agresivni, naročito na servisu, da pokažemo da smo mi ti kojima je mesto u finalu. Sa većinom njihovih igrača sam igrao tako da ih dobro poznajem - naglašava u telefonskom razgovoru, za "Novosti", Marko Podraščanin.

Jedan od najopasnijih Italijana je i 19-godišnji Mikoleti...

- Igra sa Lisincem i sa mnom u Trentinu. Već je lider ekipe, a kako je mlad može mnogo da napreduje. Ako ga zaustavimo i limitirano imamo šanse da pobedimo - ističe Podraščanin.

Marko će danas odigrati 55. utakmicu za Srbiju na EP, po čemu je naš najuspešniji odbojkaš.

- Ponosan sam na tu činjenicu. Od početka sam smatrao da nema lepše stvari za sportistu nego da reprezentuje svoju zemlju. I mislim da 15 godina to činim na najlepši način - podvlači Podrščanin.

Srećko Lisinac ističe da su Italijani posle Olimpijskih igara promenili selektora, došli bez šestorice igrača iz Tokija i sastavili tim od mladih i perspektivnih igrača.

- Iako su mladi imaju iskustvo zbog igranja u Seriji A. Na šampionatu su dobro igrali, ali grešili, ostavljali protivnike ispod 20 poena, kao protiv Nemačke u četvrtfinalu, gde su pokazali zrelost. Najveće uzdanica je tehničar Đaneli, koji ima 25 godina, a veoma je iskusan. Igrao sam lane sa njim, upošljava brzo, raznovrsno. U stvari to je totalno drugačija ekipe od one na koju smo navikli - smatra Lisinac.

Sjajni bloker ističe da je sada teško reći šta je ključ pobede.

- Zavisi kako će utakmica da krene, kako će se razvijati situacija na terenu. Jasno nam je da moramo da igramo precizno na prijemu, da što manje grešimo na servisu, jer oni to umeju da iskoriste - naglašava Lisinac.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)