KLINAC IZ ULICE: Treća generacija rvača u porodici Terzin

Novosti online

30. 08. 2021. u 13:55

PO UZORU na dedu Dragana i oca Mirka, koji su bili odlični rvači zrenjaninskog Proletera, mali Aleksandar Terzin, osvojio je prvi pehar u životu i to baš na Memorijalu svog komšije iz ulice, slavnog Darka Nišavića, nekadašnjeg rvačkog reprezentativca Jugoslavije i kasnije jednog od najboljih rvačkih sudija na svetu.

КЛИНАЦ ИЗ УЛИЦЕ: Трећа генерација рвача у породици Терзин

FOTO: Rvačkiklub Zrenjanin

Jedanaestogodišnji Aleksandar, na tradicionalnom turniru u Zrenjaninu, uz zlatnu medalju i suvereno osvojeno prvo mesto u svojoj kategoriji, kući je ponosno poneo pehar, kao najbolji takmičar.

- Rvanje sam počeo da treniram sa nepunih pet godina i imam veliku kolekciju osvojenih medalja - kaže mladi rvač Proletera i treća generacija u porodici Terzin iz Zrenjanina.

Njegovi treneri u Proleteru Đorđe Miolski i Dušan Popetru, koji sa talentovanim rvačem rade i na kampovima nacionalne selekcije Srbije, predviđaju mu blistavu karijeru na stručnjači i ubeđeni su da će, ukoliko bude vredno radio i trenirao, dosegnuti slavu Datunašvilija, Kadžaje, braće Nemeš i ostalih rvačkih vedeta Proletera, koji je višestruki šampion Srbije i tim koji je na Olimpijadi u Tokiju, imao trojcu svojih rvača.

- Prvi put se pojavio na strunjači kao petogodišnji mališan, ali borbenoat i želja da se takmiči odmah su bili uočljivi - ističe Đorđe Miolski, uz čestitke svom pulenu na osvojenom prvom peharu.

Aleksandra je, kao veliko iznenađenje, kod kuće sačekala torta sa slikom pehara i likom nekadašnjeg komšije, pokojnog Darka Nišavića, sjajnog čoveka i velikog sportskog entuzijaste.

- Tako je uvek kada je Aleksandru rođendan i kada osvoji medalju, torta za njega i drugare sa rvanja je neizbežna - kaže mama Tatjana, koja se trudi da zajedno sa tatom Mirkom i dedom Draganom, ne propusti ni jedan meč svog sina.

Dva sendviča i banana ili neka druga voćka, osmeh i ajmo na put, deviza je koje se godinama unazad striktno pridržavaju mali rvači Proletera, uvek spremni da zbog rvanja i draži strunjače prevale po nekoliko stotina kilometara u cugu, stignu do odredišta i osvoje tron.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a