HAMILTON VERAN MERCEDESU: Britanac produžio ugovor sa Mercedesom do 2023. godine

G. K.

03. 07. 2021. u 20:27

LUIS Hamilton (36) i Mercedes nastavljaju zajedno. Britanski vozač Formule 1 i nemački konstruktor stavili su paraf na novi dvogodišnji ugovor koji ih veže do 2023. godine.

ХАМИЛТОН ВЕРАН МЕРЦЕДЕСУ: Британац продужио уговор са Мерцедесом до 2023. године

FOTO: Tanjug/ AP

Sedmostruki prvak "najbržeg cirkusa na svetu" trenutno vozi svoju devetu sezonu u Mercedesu sa kojim je šest puta slavio šampionsku titulu.

- Teško je poverovati da je prošlo skoro devet godina rada sa ovim neverovatnim timom i uzbuđen sam što ćemo nastaviti naše partnerstvo još dve godine. Postigli smo dosta toga zajedno, ali imamo još mnogo toga da ostvarimo, i na stazi i van nje - rekao je Hamilton po ozvaničenju saradnje.

Ovo je ujedno drugi ugovor koji su dve strane potpisali za prethodnih šest meseci. Pred početak sezone je dogovorena jednogodišnja saradnja, međutim, prvi čovek Mercedesovog tima Toto Volf nije želeo da gubi previše vremena, već da svog najboljeg vozača obezbedi na duži period. Navodno je nova saradnja ugovorena još pre nekoliko sedmica da bi tek sada ona bila ozvaničena.

Hamilton ove sezone ima priliku da osvoji svoju osmu titulu i tako stane na čelo večne liste vozača sa najviše šampionskih naslova. Trenutno je Britanac drugi sa 138 bodova, 18 manje od vozača Red bula Maksa Ferštapena.

BOTAS ILI RASEL?

PRED nemačkim konstruktorom je sada zadatak da reši pitanje drugog vozača. Čelni ljudi Mercedesa će u narednom periodu doneti odluku da li će Valteri Botas ostati u ekipi ili će šansa biti pružena talentovanom Džordžu Raselu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024