ACA TRICA SIPA SO NA RANU SVOJIMA: "Hrvatska je toliko loša da nisam mogao ni da ih pustim da pobede Brazil"

Novosti online

03. 07. 2021. u 18:53 >> 18:28

KOŠARKAŠI Hrvatske ostali su bez plasmana na Olimpijske igre posle eliminacije u polufinalu od Nemačke, a so na ranu sipao im je selektor Brazils Aco Petrović, izjavom da je želeo da Brazil namerno izgubi utakmicu grupne faze protiv kockastih, ali da je to bilo nemoguće jer su oni jako loši.

АЦА ТРИЦА СИПА СО НА РАНУ СВОЈИМА: Хрватска је толико лоша да нисам могао ни да их пустим да победе Бразил

FOTO: EPA

Kvalifikacioni turnir u Splitu ušao je u samu završnicu, a za plasman na Olimpijske igre sutra će se u finalu boriti selekcije Brazila i Nemačke.

Brazilci su od samog starta turnira bili veoma ubedljivi, najpre protiv domaće selekcije Hrvatske koju su savladali sa 94:67, a danas su u polufinalu deklasirali i Meksikance sa 102:74.

Posle pobede nad Meksikom, a dok se još nije znao ishod drugog polufinala između Nemačke i Hrvatske, Petrović je priznao da mu je plan bio poraz na startu od Hrvatske kako bi kasnije u finalu Hrvati imali ulogu favorita. Ali...

''Ako želimo ponovno dobiti Hrvatsku, moramo zaboraviti ono što se dogodilo u prvoj utakmici. Jer to nije bilo realno stanje niti jedne niti druge ekipe.

U principu, moja je namera bila da izgubimo tu utakmicu. Međutim, nisam mogao zato što je Hrvatska bila baš loša.

Druga stvar, par sati ranije, Meksiko je dobio Ruse i samim time nam je bila želja uzeti jedinicu. Nikad ne znate je li to dan kada će Bojan poludeti. I morate imati poštovanja prema svakome ko stupi na parket. Ako dođe do toga, mislim da smo u puno težoj situaciji jer smo tog trenutka mi favoriti", izjavio je Petrović, a prenose ''Sportske novosti''.

Međutim, Nemačka je savladala Hrvatsku u Splitu sa 86:76, pa će umesto protiv Hrvata, Brazilci biti favoriti protiv Nemačke.

(Sportske.net)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu