NOLE, ISPIŠI ISTORIJU! Đoković protiv Bolivijca Dalijena sutra oko 9.00 kreće u pohod na olimpijsko zlato

Novosti online

23. 07. 2021. u 08:00

UVERTIRA - odlična. Forma - još bolja. Samopouzdanje? Na istorijskom maksimumu. Okićen sa tri grend slem krune u prethodnih sedam meseci, Novak Đoković je stigao na Olimpijske igre na kojima će pokušati da zamahne ka zlatu koje mu je izmicalo iz ruku tri puta do sada.

НОЛЕ, ИСПИШИ ИСТОРИЈУ! Ђоковић против Боливијца Далијена сутра око 9.00 креће у поход на олимпијско злато

Foto: AP

U Pekingu je morao da se zadovolji bronzom, u Londonu ga je Endi Mari porazio u polufinalu, dok je u Rio de Žaneiru Novak pretrpeo jedan od najbolnijih poraza od Huana Martina del Potra, u prvom kolu takmičenja.

U Tokiju, prva prepreka ka istorijskom uspehu, biće Bolivijac Ugo Delijen, 135. igrač sveta, sa kojim će Novak igrati u subotu oko 9.00.

- Znam da je istorija na talonu, privilegovan sam što sam u toj poziciji - svestan je Đoković nametnutih očekivanja posle grandioznih uspeha iz prve polovine 2021. i činjenice da može da napravi još jedan korak ka dostignuću zvanom "zlatni slem" koji je osvojila samo Štefi Graf 1988.

- Olimpijsko iskustvo je jedinstveno, najposebniji, istorijski događaj, predstavljaš zemlju, deo si tima, osećaj je drugačiji. Kao individualni sportista predstavljam Srbiju gde god idem, ali na OI osećam timski duh. Podrška saboraca je tu. Imao sam najbolju gren slem sezonu do sada, nisam mogao da imam bolju uvertiru pred OI. Nadam se da ću imati i dobar turnir.

Nisam u kontaktu sa Štefi, ali ako neko može da mi da njen broj da je pitam kako je uspela... Imam veliko poštovanje prema njoj. Njen šampionski mentalitet je nešto što me inspiriše i nadam se da ću uspeti to da iskoristim ovde.

Ako opravda očekivanja i preskoči Dalijena u prvoj rundi, najboljem teniseru sveta sledi okršaj sa boljim iz duela Jan Lenard Štruf - Tijago Monteiro, dok je žreb u narednim koracima Đokoviću namenio duele sa Musetijem ili Davidovič Fokinom u trećem kolu, Andrejem Rubljovom u četvrtfinalu i Aleksanderom Zverevom u polufinalu. Naravno, ukoliko svi oni potvrde uloge favorita i pobede sve rivale.

- Možda je kliše, ali pristupiću tako da idem dan po dan, da budem fokusiran na sledećeg rivala. Ne znam mnogo o njemu, ali kad imaš protivnika koji je slabije rangiran od tebe, obično oni nemaju šta da izgube. Ti prvi mečevi su nezgodni, protivnici nemaju šta da izgube. Nadam se da ću otvoriti turnir na najbolji način. Ja sam tip igrača koji, kako turnir odmiče, bolje igram i bolje se osećam. Nadam se da ću krenuti pobedom - poručio je Đoković na uvodnoj konferenciji za medije.

Srbinu naruku ide i to što se igra na betonu, njegovoj omiljenoj podlozi, dok je za njegove rivale prednost činjenica da moraju da osvoje dva seta kako bi napravili senzaciju, osim u finalu, tu će trokorak biti neophodan za zlato. Svi se nadaju da će Novak Đoković biti taj koji će ga načiniti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)