AMERI VIŠE NEMAJU KUD – JOKIĆ MVP: Srbin je uradio nešto što nije viđeno 50 godina

Novosti online

18. 05. 2021. u 08:11

NIKOLA Jokić je prvi favorit za osvajanje nagrade za najkorisnijeg igrača NBA lige, a brojke koje je beležio idu u prilog tome.

АМЕРИ ВИШЕ НЕМАЈУ КУД – ЈОКИЋ МВП: Србин је урадио нешто што није виђено 50 година

AP Photo/David Zalubowski

Srpski centar je ligaški deo sezone, koji je bio skraćen za 10 mečeva nego obično (sa 82 na 72 susreta), upisao tačno 1.898 poena, 780 skokova i 599 asistencija.

Tako je uspeo da postane tek treći čovek u istoriji lige koji je u sve tri kategorije bio rangiran u Top 5 igrača u ligi, bio je treći poenter, peti najbolji skakač i treći asistent!

Pre njega je to pošlo sa rukom samo Viltu Čemberlejnu i Eldžinu Bejloru.

Ipak, njih dvojica su igrali košarku u drugačije doba, kada je visoki igrač često znao da bude apsolutno dominantan. Uostalom Bejlor je karijeru završio 1971. godine, Čemberlejn je dve godine kasnije okončao igračke dane, a najbolje brojke su beležili godinama pre toga.

Jokić je sezonu završio sa sjajnih 56,6 odsto šuta iz igre, postigao je 38,8 odsto pokušaja za tri i stao na 86,8 odsto sa linije za slobodna bacanja, što pokazuje koliko je svestran.

Sve ovo govori u prilozi tezi da je Jokić prvi kanditat za osvajanje MVP nagrade ( ko i kako glasa za MVP lige?), iako Lebron Džejms u prvi plan ističe Stefa Karija protiv kog će igrati plej-in meč.

Još uvek nije poznati svi parovi plej-ofa jer je neophodno da se odigra i plej-in turnir, a prvi mečevi su na programu već sutra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba