PROBLEMI ZA FENER PRED CSKA: Virus muči Kokoškova

V. P.

20. 04. 2021. u 22:16

DRUGE dve četvrtfinalne plej-of serije Evrolige počinju današnjim duelima CSKA i Fenerbahčea u Moskvi (19.00), odnosno Barselone i Zenita u Kataloniji (21.00).

ПРОБЛЕМИ ЗА ФЕНЕР ПРЕД ЦСКА: Вирус мучи Кокошкова

FOTO: EPA

"Armejci" nišane deveto uzastopno učešće na fajnal-foru, turski gigant šesto i prvo pod stručnim vođstvom selektora Srbije Igora Kokoškova, za koga bi plasman na završni turnir predstavljao veliki uspeh u debitantskoj trenerskoj sezoni u evropskoj košarci.

Na odlične rezultate u drugom delu sezone znatno je uticao dolazak Marka Gudurića iz Memfisa, koji je na 18 mečeva prosečno beležio 11,6 poena, 2,8 skokova i 2,5 asistencija.

Ovu plej-of poslasticu mogao bi da zagorča prodor korone u tim Fenera neposredno pre početka serije. Prijavljeno je osam slučajeva, pet igrača i tri člana timskog osoblja.

Utakmica nije odložena, jer je kovid-protokolom Evrolige predviđeno da je osam zdravih igrača dovoljno za odigravanje meča. U ligaškom delu sezone oba tima su u međusobnim susretima pobedili kao gosti, s tim da su Moskovljani skorom 24-10 izjednačili učinak prvoplasirane Barselone, dok je Feneru 20-14 bilo dovoljno tek za sedmo mesto.

Barsa ulazi u seriju sa Zenitom na tri pobede kao veliki favorit, ali je ruski tim sa Ćavijem Paskvalom na klupi, trenerom koji je Kataloncima 2010. godine doneo drugu evroligašku titulu, ove sezone često rušio veće od sebe. U dva međusobna duela u regularnom delu, ovi rivali su na domaćem terenu ostvarili identične pobede sa četiri poena razlike.

Zaptatite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri