VUČIĆ NAJAVIO POMOĆ VEČITIMA: Zvezda i Partizan dobiće do milion evra kako bi što bolje predstavljali Srbiju

Novosti online

13. 11. 2020. u 12:59

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić najavio je finansijsku pomoć za košarkaške klubove Crvenu zvezdu i Partizan tokom konferencije za medije održane posle postavljanja kamena temeljca za izgradnju intermodalnog terminala u Batajnici.

ВУЧИЋ НАЈАВИО ПОМОЋ ВЕЧИТИМА: Звезда и Партизан добиће до милион евра како би што боље представљали Србију

FOTO: M. Vukadinović

- Pomoći ćemo Zvezdi i Partizanu velikom svotom novca. Videćemo da li će to biti po 500.000 ili milion evra, ali će dobiti istu sumu novca da nas što bolje zastupaju u Evropi - rekao je Vučić.

Osim večitih rivala, pomoć u ukupnom iznosu od osam miliona dobiće predstavnici "malih sportova", istakao je Vučić.

- Svaki rukometni klub prve lige dobiće 5,5 miliona dinara, što je 50.000 evra, to nije beznačajan novac, u drugoj ligi dobiće po milion dinara.

- Isto to i ženska odbojkaška liga, muška i ženska vaterpolo liga... Kad se slije u rukometne klubove milion i 300 hiljada evra, to je ogromna injekcija - rekao je Vučić , dodavši da se tim sportovima može pomoći, budući da su srpski sportisti veoma dobri.

Predsednik je dodao i da je iz srca napisao čestitku Severnoj Makedoniji zbog plasmana na  EURO, jer Srbija posle eliminacije orlova nema nikog prečeg  za koga bi mogla da navija.

A šta je poručio fudbalerima pogledajte u posebnoj vesti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (27)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna