PREDSEDNIKU ŽAO FUDBALERA: Vučić najavio milionska ulaganja države u sport

Novosti online

13. 11. 2020. u 13:40 >> 17:10

ПРЕДСЕДНИКУ ЖАО ФУДБАЛЕРА: Вучић најавио милионска улагања државе у спорт

Foto: Tanjug/Dimitrije Gol

DRŽAVA će i u ovim teškim vremenima nastaviti da ulaže u naš sport.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je najavio da će takozvanim malim sportovima biti uplaćena pomoć od osam miliona evra. Finansijsku injekciju dobiće osam pojedinačnih sportova, od atletika do rvanja, kao i rukomet, košarka, odbojka i vaterpolo.

- Uložićemo osam miliona evra u takozvane male sportove, od atletike do rvanja, ali i rukomet, košarku, vaterpolo i odbojku. Svaki klub prve i druge lige će dobiti određeni novac. Recimo svaki rukometni klub Prve lige dobiće po 5,5 miliona dinara, što za njih nije mali novac, svako u drugoj ligi dobiće po milion dinara. Kada vam se slije u rukometne klubove 1.300.000 evra, to je velika injekcija, to ćemo ovih dana da uložimo, da pomognemo jer verujemo da u tim sportovima možemo da napravimo uspeh - naglasio je Vučić.

Predsednik Srbije podvukao je da je želja da trofejni sportovi budu još uspešniji:

- U odbojci imamo najbolju žensku i jednu od najboljih muških reprezentacija. U vaterpolu smo uvek najbolji u muškoj, želimo i ženski da podignemo, košarku želimo dodatno da pomognemo...

Kao veliki ljubitelj sporta nije mogao a da ne prokomentariše neuspeh fudbalera u finalu baraža za EP protiv Škotske.

- Nije lako biti najbolji u Evropi. Videli ste koliko je teško biti najbolji i koliko je teško biti među 24 u Evropi u kategoriji onih koji šutiraju loptu, a tek u ekonomiji. Verujem da možemo takvi da budemo do 2025. godine.

Predsednik je najavio promene u najpopularnijem sportu fudbalu:

- Gledao sam, žao mi je, ali tu imam neke druge vesti koje će biti dobre za neke ljude. Nama je posao da dugoročno promenimo te stvari. Pre šest godina imali smo blatnjave terene, sada imamo travu, moramo da izgradimo nove stadione, da dovedemo publiku na stadione, da izgradimo drugačiju i ozbiljniju organizaciju, moraćemo da popravimo struku, mnogo toga moramo da uradimo, ali uložićemo pre svega u infrestrukturu, koja je od presudnog značaja za budućnost.

VEČITIMA U KOŠARCI - ISTO

POMOĆ će dobiti i košarkaši Crvene zvezde i Partizana:

- Videćemo da li će to biti po 500.000 ili milion evra, ali će dobiti podjenako danas što bolje zastupaju u Evropi.

BOŽIDAR ĐURKOVIĆ, PREDSEDNIK RSS

PREDSEDNIK Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković oduševljen je što će klubovima država da pomogne.

- To je divna vest, baš me obradovala. To će biiti od velike pomoći našem sportu u ovom teškom trenutku. Svaka čast za ovakav potez.

VIKTOR JELENIĆ, PREDSEDNIK VSS

SREĆAN je i predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić:

- To je vrhunska stvar. Nama predsednik Vučić uvek pomaže. Prošle godine vratili smo dugove igračima, pomogli klubovima. Predsednik Vučić voli sport i zaista je velika stvar u ovim teškim vremenima naći sredstva da bi nam se pomoglo.

SLOBODAN BRANKOVIĆ, DIREKTOR SAS

- OD 2012. kada počinje ekspanzija atletike, vezuje se za Aleksandra Vučića, koji je tada bio prvi potpredsednik Vlade. Ovih osam godina su naše najsjajnije godine, i što se tiče medalja, i izgradnje infrastrukture i organizacije velikih takmičenja... Uvek se ulagalo u vrhunske sportiste, trenere, a klubovi su bili nekako po strani.Sada su AK u poziciji da dobiju sredstva koja će uložiti u pronalaženju novih talenata. Uspesi atletike vezuju se za Vučića i u ime svih klubova mogu da kažem hvala - pričao je u dahu direktor SAS Slobodan Branković.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (23)

Tanjica

13.11.2020. 14:20

Predsednik Vucic vidi probleme koje ima sport u Srbiji i zbog toga zeli da ulaze u sport i na taj nacin koliko toliko pokogne da se sport vrati na onaj nivo na kojem je bio ranije.

Mirko

13.11.2020. 14:26

Sinoc su reprezentativci Srbije samo na momente dostojno predstavljali svoju drzavu i nekako uspeli da izjednace, a penali su uvek nesiguran nacin za dalji plasman.

dfe

13.11.2020. 21:26

Država treba da se okrene finansiranju onih sportova koji nam donose najviše radosti poput vaterpola, odbojke, košarke, a treba pokušati vratiti i rukomet.

Sasa

13.11.2020. 21:38

Mi smo narod koji toliko voli fudbal, a toliko u istom nema srece i uspeha. Nadam se da ce uz nova ulaganja i ozbiljno raspolaganje tim novcem doci bolje vreme za nas fudbal

Persida

13.11.2020. 23:02

Ulaganje u "male sportove" je pravi potez jer decu treba skloniti sa ulica, odvojiti ih od mobilnih telefona i videoigrica. Od malih nogu treba da se bave sportom zbog zdravlja i da nauce da bez reda, rada i discipline nema ni rezultata.

Opa djidji

13.11.2020. 23:27

Od zaljenja nema nista!!! Nego sad kad je najteze bas tada treba biti najbolji!!! Ulaganje i po mom misljenju privatizacija zvezde i partizana i smena loseg rukovodstva kao sto je predsednik najavio dovesce do boljih rezultata!!!