TAJNA SA POLUVREMENA: Evo šta je Janis Sferopulos rekao košarkašima Zvezde, pa su u nastavku pobedili Partizan i došli do 2:0 u ABA finalu

Novosti online

15. 05. 2024. u 22:20 >> 22:32

Crvena zvezda i Partizan su se sastali u sredu u drugoj utakmici finala ABA lige, a dramatičan kraj ovog meča obradovao je, sasvim logično, trenera crveno-belih, Janisa Sferopulosa.

ТАЈНА СА ПОЛУВРЕМЕНА: Ево шта је Јанис Сферопулос рекао кошаркашима Звезде, па су у наставку победили Партизан и дошли до 2:0 у АБА финалу

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Podstimo, Crvena zvezda je u novom istinskom trileru pobedila Partizan i povela sa 2-0 u finalnoj seriji koja se igra na tri pobede.

Grčki stručnjak je, izašavši pred novinare, ovako započeo svoje obraćanje:

- Hteo bih da čestitam našim igračima na tome kako su odigrali ovoga puta. Mi smo, u odnosu na prvi meč, odigrali bolje, naročito u odbrani. A, naravno, napad nam je bio maltene isti kao u prvoj utakmici. Mogli ste da vidite da smo na startu imali nekoliko puta po šest, sedam poena prednosti, a onda bi Partizan, zahvaljujući ofanzivnim skokovima, uspevao da se vrati. Mnogo poena smo primili iz takozvanih "drugih šansi" tada. Na poluvremenu smo popričali i počeli mnogo bolje da igramo, dozvolili smo samo jedan ofanzivni skok, bili smo daleko kvalitetniji u odbrani, primili samo 35 poena i polako došli do bezbedne razlike, koja nam je omogućila da pobedimo u završnici. Hteo bih da se zahvalim i našim navijačima, na atmosferi koju su stvorili, i to u obe utakmice. Bilo je to važno za mene, ništa nisu ubacili na teren, a to je veoma bitno, i na tome im čestitam. Sada je 2:0, jeste to nešto, ali može da bude i ništa. Ako se ovde zaustavimo, onda nemamo pravi mentalitet. Ali, mislim da moji igrači imaju dovoljno iskustva (da to ne dozvole). Imamo dan odmora, pa da se spremimo za treću utakmicu.

Na konstataciju da je postao prvi trener Zvezde koji je pet puta u jednoj sezoni pobedio Partizan, a verovatno i jedan od retkih koji je pet puta pobedio u nizu Željka Obradovića, tome nije davao veliki značaj:

- Najpre, Željko Obradović je jedan od najboljih trenera, ne samo u Srbiji, i ne samo sada, već u svetu i u istoriji košarke. Brojevi su tu za vas (novinare), a ja razmišljam samo o onome što nas čeka u narednoj utakmici.

Upitan koliko će biti bitno da se u trećem meču više, u ofanzivnom smislu, uključi centarska linija Zvezde, grčki strateg se osmehnuo:

- Znate, način na koji mi napadamo... tu svi moraju da budu spremni. Recimo, danas je Partizan često u odbrani igrao na preuzimanje, ili su udvajali, pa su naši centri (kada je kod njih bila lopta) bili pametni i izbacivali loptu na spoljne pozicije (i zato nisu imali sopstveni košgeterski učinak). Ali, ne želim da delim igrače na bekove i centre, svi moraju da daju svoj doprinos.

Naglašavajući da je atmosfera na utakmicama u Srbiji fanatična, kao što je to slučaj i u Grčkoj ili Izraelu, te da jezik baš ne razume pa da sigurno ima psovki navijača "što je uobičajeno", dodao je i da je najvažnije da ništa nije ubačeno s tribina na parket. A onda je ukazao na to šta je bilo ključno za trijumf:

- Odbrana nam je zadržala Partizan na malom broju poena. U pitanju je ekipa koja protivnicima daje lako i po 90 poena, a nama večeras 73. Kada pogledate, recimo, da je tri poena dao Giedriatis, to je naizgled malo, ali on je sada imao jednu od najboljih defanzivnih partija ove sezone. To je meni mnogo važno, da svi igraju dobro u odbrani, da držimo rivala na malom broju poena - istakao je Janis Sferopulos.

BONUS VIDEO: SVI KAO JEDAN: Igrači i navijači Zvezde zajedno proslavili Kup Koraća

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!