SAMO NE (OPET) ITALIJA: Ko stiže iz San Huana u Pariz na megdan Srbiji i američkom "timu snova"?

Novosti online

19. 03. 2024. u 21:59

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće na Olimpijskom turniru u grupi C sa selekcijama Sjedinjenih Američkih Država, Južnog Sudana i pobednikom kvalifikacionog tunrira u San Huanu, odlučeno je danas žrebom. Upravo iz Portorika doći će jedna od ekipa sa kojom se Srbiju očekuje najveća borba za prolaz dalje.

САМО НЕ (ОПЕТ) ИТАЛИЈА: Ко стиже из Сан Хуана у Париз на мегдан Србији и америчком тиму снова?

FOTO: FIBA.Basketball

Kada se pogleda žreb, može se reći da Srbiji zapala možda i najlakša kvalifikaciona grupa, pošto u San Huanu neće igrati previše kvalitetnih reprezentacija, barem ako se govori o imenima.

Na ovom turniru će se za olimpijsku vizu boriti domaćin Portoriko, Meksiko, Obala Slonovače, Bahrein, Litvanija i Italija.

Po ovom spisku jasno je da su samo Litvanija i Italija reprezentacije koje su poslednjih godina beležile zapažene rezultate, mada su i oni u padu. Portoriko odavno više nije reprezentacija koja je umela da savlada i Jugoslaviju i Sjedinjene Države. Na Mundobasketu u Manili su zauzeli 12. mesto i malo je verovatno da mogu da se nađu među 12 ekipa na Olimpijskim igrama iako su domaćini. Meksiko je na minulom Svetskom kupu zauzeo 25. mesto i može se reći da je uhvatio "poslednji voz" za ove kvalifikacije. Uz njih tu su i Obala Slonovače i Bahrein koji su potpune nepoznanice i definitivno apsolutni autsajderi na ovom turniru.

Ako ne bude iznenađenja, trećeg protivnika Srbije treba tražiti među selekcijama Litvanije i Italije. Dugo rivalstvo veže "orlove" i ove dve selekcije.

Sa obe su naši košarkaši imali priliku da se sastanu na poslednjem velikom takmičenju i dok su Litvance savladali u četvrtfinalu, od Italijana je doživljen poraz u drugoj grupnoj fazi i to treći put za redom na velikom takmičenju.

Litvanci su na Mundobasketu delovali sjajno, savladali čak i Ameriku, sve do utakmice sa Srbijiom kada su praktično "nestali sa parketa". Tako su ponovo ostali bez medalje i nastavili "post" koji traje od 2015. godine. Prošle Olimpijske igre su propustili, prvi put u istoiji, i imaju ogromnu želju da se vrate na najveću košarkašku scenu.

Italijani su upravo suprotno, svoju najveću pobedu na Svetskom kupu ostvarili upravo protiv izabranika Svetislava Pešića. Ponovo su "orlovi" produžili Đanmarku Poceku boravak na klupi slekcije Italije, pa će on sad imati priliku da Italijane odvede i na Olimpijske igre.

"Azuri" su nastupili u Tokiju i to baš nakon što su pobedili Srbiju na kvalifikacionom turniru u Beogradu, a pokušaće u San Huanu da ponove uspeh u vidu vize.

Kvalifikacije za Olimpijske igre igraće se od 2. do 7. jula.

BONUS VIDEO: ZVEZDA DOČEKALA: Nikola Topić trenira

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini