PARTIZAN PREKINUO CRNU SERIJU: Mornar "platio ceh", crno-beli ispratili 2023. trijumfalno

Александар Илић
Aleksandar Ilić

30. 12. 2023. u 19:47

KOŠARKAŠI Partizana gostovali su Mornaru u Baru u okviru 14. kola ABA lige. Navijači su imali prilike da gledaju uzbudljiv meč koji su crno-beli dobili rezultatom 76:98.

ПАРТИЗАН ПРЕКИНУО ЦРНУ СЕРИЈУ: Морнар платио цех, црно-бели испратили 2023. тријумфално

FOTO: ABA liga/Mornar-Barsko zlato/Media Pro

Igrao je Partizan večeras bez Zeka Ledeja, Alena Smajlagića i od ranije odsutnog Alekse Avramovića. Na terenu je pak, po prvi put bio novajlija Džejlen Smit koji je izgoreo u želji da se pokaže pred novim saigračima i navijačima, te je imao užasno šutersko veče, posebno za tri poena.

Ipak, Partizan je imao tri poraza u nizu (Real, Zadar, Virtus), pa je večerašnjom pobedom uspeo da se vrati na pobednički kolosek.

Odlično je Partizan otvorio meč. Poveo je 15:2, a onda je usledila serija Barana 14:0, koji su prvi put poveli 16:15. Konsolidovao se Partizan nakon tajm-auta Željka Obradovića, i odgovorio serijom 7:0.

Nakon trojke Luisa kojom je sveo prednost Partizana na tri poena (32:35), Mornar tri i po minuta nije poentirao. Partizan je iskoristio "prazne minute" domaćih da napravi seriju 9:0 i ode na veliki odmor sa solidnih plus 12.

U nastavku su crno-beli održavali prednost i rivalu nisu dozvolili da se vrati u meč. U poslednjoj deonici slomili su crno-beli u potpunosti otpor rivala i zasluženo slavi.

Zanimljivo je da je Džejlin Smit, koji večeras igra prvu utakmicu u svom novom klubu, 11 puta šutirao za tri, pogodio svega tri puta.

Entoni Luis je postigao 18 poena u redovima Mornara, poen manje upisao je Markus Veders, Aleks Gavrilović dodao je 12. Kod "parnog valjka" Danilo ANđušić ubacio je 17 poena, 12 je dodao Tristan Vukčević, a po 11 Džejlen Smit i Balša Koprivica. Zanimljivo je da su se svi igrači u crno-belim dresovima upisali u strelce.

BONUS VIDEO: Doček Alekse Avramovića, Marka Marinovića i Feđe Sretenovića na trgu u Čačku

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)