uživoZVEZDA PALA NAKON VELIKE DRAME: Valensija slavila u neverovatnoj završnici

A. I.

06. 12. 2023. u 22:35 >> 22:40

KOŠARKAŠI Valensije dočekali su u 12. kolu Evrolige Crvenu zvezdu, Španci su prekinuli post od pet mečeva bez trijumfa, dok crveno-beli moraju još da čekaju na pobedu na gostovanju, rezultat je bio 85:81

ЗВЕЗДА ПАЛА НАКОН ВЕЛИКЕ ДРАМЕ: Валенсија славила у невероватној завршници

FOTO: KK Crvena zvezda/Iks

Domaća ekipa je znatno bolje otvorila utakmicu, lakše su dolazili do šuta, dok su dobrom timskom odbranom odlično branili obruč i mučili crveno-bele koje je mučio i šut sa penala.

Veliki problem pravio je Brendon Dejvis i Kris Džouns. Uspeo je tim Janisa Sferopulosa da dođe do poena pozicionim napadima i smanje zaostatak na 25:19.

Valensija najviše problema Zvezdi pravi igrom iz pik end rola koji za sada gosti ne mogu da brane pogotovo kada su na parketu zajedno Majk Tobi i Šabaz Nejpir.

Domaća ekipa igrala je najbolju šutersku utakmicu od početka sezone. Ubacili su osam od 16 šuteva za tri poena, dok su jako dobri bili i u igri pod košem. Košarkaši Valensije zasluženo su vodili na poluvremenu u "La Fonteti" 56:40.

Prijalo je poluvreme Zvezdi. Zaigrali su izabranici Janisa Sferopulosa znatno bolje, a zahvaljujući seriji 6:0 gostiju, crveno-beli su se vratili u meč u trećoj deonici, uspeli su da se spuste na minus sedam.

Bolomboj, Lazić i Teodosić bili su ključni u igri gostiju. Dok je domaćin birao loše šuteve i teško stizao do poena. Do kraja deonice uspeli su crveno-beli da anuliraju prednost gostiju, trojkom Gedraitisa spustili su se na 62:61 dva minuta pre kraja deonice.

Uprkos tome što su Španci napravili seriju 8:0, usledio je odgovor Zvezde koja je poenima Lazića i Gedraitisa pred poslednjih 10 minuta imala 72:65.

Usledila je u završnici drama, Nedović je trojkom krunisao seriju 5:0 za izjednačenje 81:81 na minut do kraja.  Ipak, u završnici je domaćin uspeo da privede meč kraju i ne dozvoli iznenađenje.

VALENSIJA - CRVENA ZVEZDA 85:81  (25:19, 31:21, 16:25, 13:16)

Valensija: Harper 8, Klaver 10, Puerto 5, Reuvers, Arostegi 4, Džons 10, Inglis, Jović 8, Ture 2, Hermanson, Dejvis 21. Odžule 17.

Zvezda: Lazarević, Teodosić 11, Davidovac 5, Mitrović 6, Lazić 6, Simonović, Nejpir 14, Tobi 7, Bolomboj 12, nedović 14, Gedraitis 5, Dos Santos 1

VALENSIJA - CRVENA ZVEZDA 85:81  (25:19, 31:21, 16:25, 13:16)

40' Harper je pobegao defanzivcima Zvezde i poentirao preko bolomboja.

39' Laki poeni Bolomboja na proigravanje Teodosića 81:78.

38' Dva penala ubacio je Miloš Teodosić za 81:76.

37' Klaver je pogodio jedan od dva.

36' Dva penala Dejvisa, pa Nedovića i Mitrovića 80:74. Potom ne uspeva Nedović da poentira.

34' Nejpir pogađa za tri, potom još jednom u narednom napadu, bio je neprecizan, Zvezda ponovo na -5 - 75:70

33' Još jednom Odžulej u padu pogađa uz faul i realizovano slobodno bacanje - 75:65

31' Mitrović poenima otvara treću deonicu - 72:67.

TREĆA ČETVRTINA 16:25

30' Gedraitis je fauliran pri šutu za dva. Pogodio je pod košem Ture za dva - 70:63, serija 8:2 domaćina. Harper je hitro prošao i pogodio uz zvuk sirene za 72:65.

29' Taman kada su se cvrveno beli vratili u meč usledila je serija 6:0 Valensije. Klaver pogađa za tri, a potom i Džouns - 68:61

28' Vratili su se trojkom Gedraitisa crveno-beli u meč - 62:61.

27' Tek što se vratio Nejpir u igru, fauliran je na šutu za tri, Ostao je da leži na zemlji nakon faula Džounsa. Smogao je snage da ustane i nastavi meč Amerikanac. Pogodio je dva od tri za 62:58.

FOTO: KK Crvena zvezda/Iks

26' Nastavlja se agonija gostiju sa penala, promašio je jedan od dva sa linije bacanja Mitrović - Dejvis je pogodio za dva pre toga.

24' Četiri poena vezali su gosti. Bolomboj je zakucao, a pre njega Lazić je pogodio dva penala - 60:51.

22'  Pogodio je trojku Teodosić, sa penala je bio siguran Bolomboj, a Dejvis je pogodio za dva na drugoj strani 60:47.

KRAJ ČETVRTINE 31:21

20' Poigravaju se domaći sada, Džouns je sjajno proigrao Dejvisa koji je tradicionalno motivisan protiv Zvezde. Nova trojka Džounsa

19' Nedović pogađa, pa Jović. Potom bek Zvezde pravi faul u napadu, a Valensija dolazi do 51:37.

17' Pogađa sada i Jović ubacila je Valensija šest trojki iz trinaest pokušaja, a poenima srpskog reprezentativca dolaze Španci na 12 poena prednosti, a Tobi odgovara 46:35.

16'  Iskupio se Odželej, povisio na plus 10, odgovorio Nedović, a onda Klaver pokazuje da je namestio ruku 44:33.

PROČITAJTE JOŠ: "NIJE MI PRIJATNO": Jovića preplavile emocije pred meč sa Crvenom zvezdom

15' Mnogo je sada hteo Odželej, nakon kontre naleteo je na Tobija u pokušaju da položi, odlična odbrana Tobija, koji je sprešio "slepe miševe" da odu na +10.

14' Precizni su bili Teodosić i Tobi, a onda je dosuđen crveno-belima nesportski faul. Precizan je bio Odželej - 36:31, a potom Klaver pogađa trojku, za do sada maksimalnih 39:31.

13' Razigrao se Nejpir, još jednom je pogodio - 31:27. Neverovatno, Odželej je pogodio iz nemoguće situacije uz odličnu odbranu Lazarevića, pogodio je i penal - 34:27.

12' Pogađa trojku i Nejpir, njegov sedmi poen do sada. Odgovorio je Semi Odželej - 31:25

11' Kris Džouns samo sa penala pogađa večeras, a Tobi pogađa trojku 28:22

KRAJ PRVE ČETVRTINE 25:19

10' Sjajna blokada pod košem Zvezde, Davidovac je sprečio zakucavanje. Džouns pogađa za 25:19, a poslednji napad imaju domaći.

9'Lopez pogađa, a onda Teodosić sjajno proigrava Nejpira, a znatno je Zvezda podigla ritam, sada trojkom Davidovca dolaze na 20:19. Odgovorio je istom merom Džouns.

8' Brendon Dejvis upisao je osmi poen, prve nakon toga i Šabaz Nejpir, a Teodosić sa dva uspešno izvedena penala spušta Zvezdu na 18:14.

6' Luka Mitrović polovičan je bio sa penala, 8 od 13 Zvezde, trojka Jovića, pa novi poeni Bolomboja. 

5' Brendon Dejvis je odlučno otvorio meč +6 za domaće. Fauliran je u nastavku napada Bolomboj, dva penala za igrača crveno-belih. Ubacio je oba, a odgovorio novim lakim poenima Dejvis za Valensiju.

4' Ubacio je nešto lakšu dvojku Nedović, a potom peti poen u nizu Porta - 7:4. Posle je polovičan sa penala bio Jago dos Santos, a Bolomboj pod košem Zvezde "lupio" je blok, da bi Gedraitis promašio jedno od dva takođe - 9:5.

Crvena zvezda danas igra svoj 600. meč u evropskim takmičenjima.

3' Dva penala pogodio je Harper, potom Josep Porto uz trojku uvećava prednost Valensije na 7:2

2' - Prve poene na meču postigao je Bolomboj, odgovorio je Dejvis - 2:2

1' Prvi napad na meču za crveno-bele. Timskom odbranom Valensija je oduzela loptu Bolomboju, pokušali su gosti da brzom tranzicijom lopte otvore prostor, ali ne uspevaju. Međutim, već u narednom napadu ponovo gube crveno-beli loptu. Nedović je prepustio  loptu Joviću.

Zanimljiva fotografija objavljena je na Iks nalogu Crvene zvezde.

UOČI MEČA

Zvezda se trenutno nalazi na 15. mestu u Evroligi sa skorom od četiri trijumfa i sedam poraza, dok Valensija zauzima 13. poziciju i ima pet pobeda i šest poraza.

Crveno-beli od početka sezone u Evroligi nisu zabeležili dva vezana trijumfa, te će protiv Valensije imati priliku da nakon pozitivnog rezultata protiv turskog Efesa ubeleže pobedu i nad ekipom iz Španije.

Ekipa Valensije je odlično započela sezonu u elitnom košarkaškom takmičenju, a na poslednjih pet duela nije upisala nijedan trijumf. Poslednji put su savladali ekipu Albe 2. novembra.

Zvezda će protiv Valensije tražiti prvi trijumf na gostovanju u dosadašnjem delu Evrolige, crveno-beli ujedno počinju i duplo kolo elitnog evropskog takmičenja. Nakon ovog meča igraće u Vitoriji sa Baskonijom.

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos pred duel sa Valensijom rekao je da očekuje tešku utakmicu i da će za pobedu biti potrebno da ekipa odigra pametno u odbrani i napadu.

- Moraćemo da budemo koncentrisani. Da igramo pametno ofanzivno i defanzivno i da iskoristimo sve što pročitamo u napadu i da zaustavimo sve ono što oni budu radili u napadu kako bismo imali šansu da pobedimo, istakao je Sferopulos.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona