''TO SE ĐOKOVIĆU I FEDERERU NIJE DEŠAVALO'' Nekadašnja teniserka o Karlosu Alkarazu

Novosti online

06. 12. 2023. u 17:07

Bivša nemačka teniserka srpskog porekla, Andrea Petković, smatra da će Alkaraz teško u budućnosti izbeći ozbiljnije povrede, te je pitanje da li će biti na nivou Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

ТО СЕ ЂОКОВИЋУ И ФЕДЕРЕРУ НИЈЕ ДЕШАВАЛО Некадашња тенисерка о Карлосу Алкаразу

FOTO: Tanjug/AP

Mladi španski teniser ima samo 20 godina a već je imao velikih problema sa povredama.

- Istu stvar sam primetila kod sportista, kod kolega pored kojih sam bila u prethodnih 20 godina. Kada se neko povredi u ranoj fazi karijere, čini se da ga povreda muči i kasnije. Zabrinuta sam za Alkarasa jer se ista stvar godila i Nadalu. Rafa je na početku karijere imao tešku povredu, a posle je uvek imao povrede. Ako pogledate igrače poput Đokovića i Federera, oni nikad nisu bili povređeni. Mislim da ako nemate sreće na početku karijere, dok još uvek rastete sa tom povredom, ona ima tendenciju da vam ’dođe glave’ - rekla je Petkovićeva.

Alkaras je krajem prošle sezone imao povredu trbušnog zida pred Završni masters u Torinu, dok je potom propustio i Australijan open zbog porblema sa levom nogom.

Tokom 2023. godine osvojio je dva mastersa, dva ATP 500 i jedan ATP 250 turnir, uz titulu na Vimbldonu.

BONUS VIDEO: POSLE 7 GODINA PENZIJE Ana Ivanović se vratila tenisu - Nadalova sestra poslala poziv

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)