PARTIZAN PROTIV TRADICIJE: Crno-beli jure prvu pobedu nad Cedevita Olimpijom u LJubljani

V. P.

20. 11. 2023. u 13:17

PARTIZAN je ligaški deo prošle sezone završio na prvom mestu sa dva poraza, koliko ima i u ovoj, ali posle samo sedam odigranih kola. Uveliko je ušao u nedozvoljeni minus na računu, u slučaju trećeg i najzagriženiji navijači digli bi ruke od pol-pozicije za plej-of ABA lige.

ПАРТИЗАН ПРОТИВ ТРАДИЦИЈЕ: Црно-бели јуре прву победу над Цедевита Олимпијом у Љубљани

FOTO: M. Vukadinović

Crno-beli sa tom jasnom računicom danas igraju derbi sa Cedevita Olimpijom u "Stožicama" (17.30), mestu gde su na svih pet gostovanja ostajali kratkih rukava. Prednost u kvalitetu je na njihovoj strani, ali bila je i u duelima sa Megom i Igokeom.

- Pred nama je utakmica u Ljubljani, gde smo prošle sezone dva puta izgubili i gde tokom poslednjih nekoliko godina Partizan veoma teško dolazi do pobede - kaže trener Partizana Željko Obradović. - Cedevita Olimpija ima dobar tim, prilično iskusne igrače i sigurno nas čeka veoma težak zadatak. Ništa novo neću reći ako ponovim da energija i koncentracija tokom svih 40 minuta utakmice donose prevagu. Tako će biti i u ovom meču, a na nama je da učinimo sve kako bi te stvari bile na našoj strani.

BEZ PANTERA, TRIFE...

TRENER crno-belih Željko Obradović neće imati na raspolaganju sve igrače za meč sa Olimpijom, ali dolaskom Bruna Kabokla i povratkom oporavljenog Mateuša Ponitke sastav je dovoljno dubok da može da nadoknadi neke izostanke.

Kapiten Kevin Panter je već duže na bolovanju, listu su produžili Balša Koprivica i Uroš Trifunović sa rupturom butnog mišića, dok je prethodni meč sa Albom propustio Alen Smailagić.

"Zmajčeki" su u ovu sezonu ukoračili sa novim trenerom Simoneom Pjaniđanijem, rešeni da načine iskorak u odnosu na prethodne. U Evrokupu su zakucani za dno A grupe sa sedam poraza u isto toliko mečeva, u ABA ligi su na skoru 5-2, poraženi su na gostovanjima Crvenoj zvezdi i Igokei.

- Utakmica protiv Cedevita Olimpije u Ljubljani je uvek veoma zahtevna i svesni smo kakav nas izazov očekuje - ističe bek crno-belih Ognjen Jaramaz. - Teško gostovanje protiv veoma dobrog tima u kojem je nekoliko vrlo iskusnih igrača. Pripremamo se najbolje što možemo i sigurno ćemo izaći na teren sa velikom željom i motivom da prikažemo svoju najbolju igru.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)