PARTIZAN PAO U TRILER ZAVRŠNICI: Crno-beli opet izgubili neizvesnu utakmicu Evrolige!

Novosti online

15. 11. 2023. u 22:35

PARTIZAN je izgubio još jednu utakmicu u Evroligi u neizvesnoj završnici. Ovoga puta bolji od crno-belih bio je Bajern koji je trijumfovao sa 94:85 (25:32, 28:19, 17:12, 24:22).

ПАРТИЗАН ПАО У ТРИЛЕР ЗАВРШНИЦИ: Црно-бели опет изгубили неизвесну утакмицу Евролиге!

FOTO: Profimedia

Bavarci su na ovaj način prekinuli seriju od četiri vezana poraza, a vrlo lako je moglo da se dogodi da taj loš niz nemačkog kluba bude nastavljen, ali to nije dozvolio Silvan Francisko.

Meč je veoma dobro počeo tim Željka Obradovića. Prvi kvartal je Partizan okončao sa čak 32 postignuta poena, delovalo je da je sve što se šutnulo prošlo kroz obruč. Ipak, druga četvrtina nije bila dobra po goste ni ofanzivno ni defanzivno, pa je Bajern na odmor otišao sa plus dva - 53:51.

Treći kvartal je takođe prošao u znaku ekipe Pabla Lasa. Crno-beli u tom periodu nisu postigli nijednu trojku, to je protivnik iskoristio i sa plus sedam ušao u poslednju deonicu - 70:63.

Ipak, svi koji su mislili da neizvesne završnice na utakmici Partizana ovoga puta neće biti, prevarili su se. Na scenu je stupio Bruno Kaboklo koji je počeo da razbija rivala. Brazilac je vezao tri trojke, potom je poentirao i pod faulom i tako pokazao da će biti veliko pojačanje za crno-bele.

Debi u Evroligi u dresu kluba iz Beograda je završio sa 19 poena i dva skoka, ali sigurno će on i ekipa iz Beograda žaliti zbog poraza.

Na kraju je utakmicu rešio Francisko koji je pri rezultatu 86:85 poentirao pod faul Pi Džeja Doužera. Realzivao je i dodatno bacanje i ispostavilo se odveo Bavarce na nedostižnu prednost koja je ne kraju iznosila devet poena.

Bivši igrač Ulma je upravo bio najefikasniji kod crno-belih. Pratio ga je Džejms Naneli sa 14. Na drugoj strani najviše se istakao Karsen Edvards koji je brojao do 21, dok je Silvan Francisko meč završio sa 17.

Oba tima sada imaju učinak 3-5. Bajern u narednom kolu ide na noge Žalgirisu u Kaunas, a Partizan dočekuje Albu.

Bajern - Partizan 94:85 (25:32, 28:19, 17:12, 24:22)

Dvorana: "BMV Park". Gledalaca: oko 6.500. Sudije: Fernando Roča, Tomislav Hordov i Kristaps Konstantinovs.

Bajern: Vajler-Beb 8, Francisko 17, Edvards 21, Vajdeman, Gifaj 4, Bolmaro 9, Ibaka 6, Vimberg 6, Branković 2, Karčenkov, Buker 13, Gilespi 8.

Partizan: Vukčević, Ledej 12, Avramović 4, Smailagić 5, Jaramaz 2, Naneli 14, Trifunović 10, Anđušić, Doužer 10, Ponitka, Kaminski 9, Kaboklo 19.

 

Četvrta četvrtina: Bajern - Partizan 94:85

40' - Kraj utakmice!

40' - Naneli nije pogodio trojku i domaćin ima dobru situaciju da slavi. Pobegao je Bolmaro i zakucao. Potom je Ledej napravio faul nad Vajler-Bebom posle promašene trojke Doužera. Oba je pogodio plej domaćeg tima.

39' - Do kraja utakmice je ostalo 1:43 i poslednji tajm-aut je odlučio da potroši Željko Obradović. Sjajan potez Doužera koji se prošetao do koša rivala. Ipak, lošu odbranu su odigrali crno-beli, pa je Francisko poentirao pod faulom Doužera. Pogodio je i Francuz dodatni penal.

38' - Gifaj je uspeo koliko-toliko da umiri Partizan pošto je pogodio oba slobodna bacanja. Odvojio se Bolmaro od Kabokla i uspeo je da pogodi poludistancu. Potom je faulirao Doužera koji će na liniju penala. Polovičan je bio bivši igrač Denvera. Međutim Laso je žustro protestovao je i zaradio je tehničku grešku. Taj poklon je iskoristio Naneli.

37' - Kakva sekvenca Kabokla. Sada je poentirao pod faulom Ibake koji je zbog petog faula završio utakmicu. Pogodio je i dodatno bacanje. Deluje da će biti ogromno pojačanje za crno-bele.

36' - Nove dve trojke. Francisko na jednoj, a Kaboklo na drugoj. Tri vezane trojke je pogodio Brazilac.

35' - Zakucao je Gilespi, a potom je Avramović probio odbranu rivala i pogodio je. Neizvesna završnica nas čeka  "BMV Parku". Pobegao je Edvards Avvramoviću i pogodio je torjku. Uzratio je istom merom Kaboklo.

34' - Dobro je Naneli iskreirao poziciju i uspeo je da se izbori za dva slobodna bacanja. Oba puta je bio precizan. Edvards se sada našao na liniji penala i on je oba realizovao. Lepo se otvorio Kaboklo na šut za tri poena i pogodio. Bio je to prvi pogodak gostiju van linije 6,75 u drugom delu meča. Vredi pomenuti da ovaj meč uživo prati legendarni fudbaler minhenskog Bajerna Bastijan Švajnštajger.

33' - Opet je sa poludistance bio precizan Gilespi i to su bili prvi poena Bajerna u četvrtoj četvrtini. Odmah je tajm-autom reagovao Željko Obradović.

32' - Prve poene u poslednjem kvartalu postigao je Kaboklo sa linije penala. Veoma loš napad Bavaraca, kao i dobra odbrana crno-belih.

31' - Bajern nije realizovao prvi napad u četvrtoj četvrtini, ali nije ni Partizan. Potom je trojku promašio i Nils Gifaj.

Treća četvrtina: Bajern - Partizan 70:63

30' - Odličnu odbranu je odigrao Kaboklo, ali Francisko je uspeo da pogodi trojku sa nestvarno visokim lukom. Sa poludistance je precizan bio i Fredi Gilespi. Ovaj period je okončan poenima Doužera sa poludistace.

29' - Zaista neverovatna utakmica u Minhenu. I jedni i drugi su imali dvocifrenu prednost, ali nijedan tim ne želi da se preda. Ledej nije pogodio dodatni penal.

29' - Ledej je realizovao dva slobodna bacanja. Crno-beli se ovome nisu nadali posle odlične prve četvrtine u kojoj su postigli čak 32 poena. Bitan koš i Doužera. Vezao je Partizan šest poena, a serija se nastavila poenima Ledeja i to pod faulom Ibake. Odmah je tajm-aut morao da zove Pablo Laso.

PRODOR Džejms Naneli/FOTO: Profimedia

27' - Dobar napad Bajerna i novi poeni za Bukera. Partizan je tek sada poentirao iz igre posle moćnog zakucavanja Kabokla.

25' - Prvi put je Bajern do dvocifrene prednosti došao nakon poena Bukera preko Avramovića - 63:53.

24' - Uspeo je Naneli da iznudi dva slobodna bacanja. Uspeo je da pogodi oba i tako poenterski uvede crno-bele u ovaj period. Buker se izborio za jednu ničiju loptu i poentirao je ispod koša.

23' - Partizan još uvek nije postigao koš u drugom poluvremenu. Crno-beli su posle tri minuta ispunili bonus i to dodatno otežava posao kada je odbrana u pitanju. Treću trojku je postigao Edvards i Obradović je odmah zatražio tajm-aut.

21' - Izgubio je Kaminski loptu, a na drugoj strani je sjajno iz alej-up kombinacije zakucao Serž Ibaka. Potom se Španac izborio za dva bacanja nakon faula Kaminskog. On je bio polovičan sa linije penala.

Druga četvrtina: Bajern - Partizan 53:51

Što se statistike prvog poluvremena tiče, Bajern je imao visok procenat šuta. Domaćin je za dva šutirao 11/18 (61,1%), za tri 9/15 (60%), a sa linije penala. 4/5 (80%). Partizan je za dva imao odličnih 14/19 (73,7%), van linije 6,75 - 5/13 (38,5%), slobodna bacanja 8/10 (80%). U skokovima je bilo 15:11 za Bavarce, a u asistencijama 9:8 za crno-bele.

20' - Loš napad je odigrao Partizan. Pa je Bajernu ostalo nešto više od tri sekunde za poslednji napad u drugom kvartalu. Minut odmora je sada pozvao Pablo Laso. Ni domaćin nije realizovao napad.

20' - U strelce se upisao i Danko Branković koji je bio precizan sa linije penala. Tajm-aut je na 28 sekundi do kraja prvog poluvremena zatražio Željko Obradović.

19' - Edvards je pogodio trojku i to pod faulom Avramovića. Ipak, Amerikanac nije pogodio penal. Sada se plejmejker crno-belih upisao u strelce posle dobrog prodora.

19' - Još jedan dobar potez Smailagića. Pokupio je promašaj Franciska i uspeo da iznudi dva bacanja posle faula Gilespija i to pod košem domaćeg tima. Centar gostiju je oba puta bio precizan.

18' - Prvi u kontri bio je Naneli nakon promašaja Bolmara i snažno je zakucao. Sjajan potez Franciska, prošetao se kroz odbranu Bajerna. Na drugoj strani Smailagić je poentirao pod faulom Gilespija.

17' - Bajern je prešao u vođstvo nakon druge trojke Vimberga. Ledej je na drugoj strani uspeo da izvuče dva slobodna bacanja. Amerikanac u redovima gostiju bio je polovičan. Dobra igra dva na dva Franciska i Gilespija i centar Bavaraca je poentirao.

16' - Probio je Bolmaro, a da stvar za Partizan bude još lošija je zakasneli faul Doužera, pa će Argentinac imati dodatno slobodno bacanje i uspeo je da ga pogodi.

14' - Dobar napad gostiju posle minuta odmora. Ledej je iz levog kornera bio precizan za tri poena. Sjajno igra Edvards koji je opet poentirao.

14' - Bajerna dobro služi šut s polja. Precizan van linije 6,75 bio je Vimberg. Promašio je trojku Smailagić na drugoj strani, a kaznio je to Edvards poenima uz prekršaj. Bio je precizan sa crte bivši igrač Bostona. Odmah je tajm-autom reagovao Željko Obradović.

12' - Odmakao se Kaboklo protivničkom igraču što je Vajler-Beb kaznio i pogodio trojku. Vratio je Doužer i to na isteku napadu - 28:38.

11' - Prvi put je za Partizan u Evroligi zaigrao Kaboklo i odmah je poentirao uz faul. Brazilac je realizovao i dodatno bacanje.

Prva četvrtina: Bajern - Partizan 25:32

10' - Kakva prva četvrtina u Minhenu. Prštale su trojke na obe strane, a Partizan je odigrao sjajnu u napadu. Osećaj je da gosti ništa nisu promašili u prvom kvartalu.

9' - Naneli je pokupio promašaj Kaminskog i lako poentirao iz ofanzivnog skoka. Već je do devet poena došao Kaminski.

8' - Odlično je Trifunović otvorio meč. Ovo je bio njegov sedmi poen. Ledej se upisao u strelce pogotkom sa poludistance. Na drugoj strani Buker je leđima poentirao upravo preko Ledeja.

7' - Kaminski je naterao Ibaku da ga faulira, a da stvar po crno-bele bude još bolja je to da je centar poentirao. Dodatno bacanje će izvesti posle televizijskog tajm-auta. Penal nije uspeo da pogodi.

6' - Karsen Edvards se razigrao i poentirao je van linije 6,75. Vratio je istom merom Trifunović.

5' - Istrčao je kontru Edvards i došao do lakih poena. Na drugoj strani Naneli je poentirao poda fulom Gifaja. Bek crno-belih je pogodio i dodatno bacanje. Umakao je potom Francisko odbrani i došao do jednostavnih poena.

4' - Promašio je Edvards trojku, ali je skok pokupio Gifaj i postigao lake poene. Lepo se otvorio Kaminski i pogodio je trojku, no istom merom je uzvratio Silvan Francisko.

3' - Prva trojka na meču delo je Devina Bukera koji je bio precizan iz desnog kornera. U strelce se upisao i Kaminski, a Ledej se potom izborio za dva slobodna bacanja. Oba puta je krilni centar Partizana bio precizan,

2' - Odličan prodor Trifunovića i novi laki poeni za goste. Bajern za sada u napadu ne može da se poveže. Uputio je samo jedan šut i dva puta je izgubio loptu.

1' - Partizan je odmah odigrao sjajnu odbranu. Prve poene za crno-bele postigao je Ognjen Jaramaz koji je prošle sezone igrao u ovoj dvorani.

Pablo Laso je odlučio da od starta utakmice na parket pošalje: Leandra Bolmara, Karsena Edvardsa, Nilsa Gifaja, Serža Ibaku i Devina Bukera. Za crno-bele su se u petorci našli: Ognjen Jaramaz, Džejms Naneli, Uroš Trifunović, Zek Ledej i Frenk Kaminski.

Uoči meča:

Crno-beli su prošloj rundi elitnog takmičenja posle velikog preokreta pobedili Fenerbahče, ali su potom razočarali u ABA ligi pošto su u "Areni" poraženi od Igokee.

Bavarcima ne cvetaju ruže ove sezone. Tim Pabla Lasa se nalazi u seriji od četiri poraza u Evroligi. Poslednji trijumf u ovom takmičinju nemački klub je ostvario 17. oktobra kada je savladao Baskoniju u Vitoriji (76:68).

Trener Partizana Željko Obradović na ovom meču neće moći da računa na kapitena Kevina Pantera i Balše Koprivice, dok bi debi u eliti trebalo da ima novajlija Bruno Kaboklo.

Sa druge strane pod znakom pitanja za ovaj susret su dva vrlo važna igrača - šampioni sveta sa "pancerima" Andreas Obst i Isak Bonga.

Velika prednost za srpski klub može da bude podrška sa tribina. Iako je "parni valjak" gost očekuje se veliki broj navijača crno-belih u dvorani.

U prošloj sezoni Partizan je ostvario obe pobede protiv Bajerna. U Beogradu je bilo 83:77, a u Minhenu 71:82.

Posle sedam kola ekipa iz Beograda ima učinak 3-4, nemački klub je na 2-5.

BONUS VIDEO: Srbi teško prihvataju da neko nešto bolje radi od njih, zbog ovoga su momci šampioni

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu