ZVEZDA DOSAD NIJE BILA OVAKO MOĆNA! Fenerbahče nokautiran u Areni

A. I.

14. 11. 2023. u 22:34 >> 22:48

KOŠARKAŠI Crvene zvezde ostvarili su veliku pobedu nad Fenerbahčeom u osmom kolu Evrolige. U prepunoj Areni slavili su crveno-beli rezultatom 87:56.

ЗВЕЗДА ДОСАД НИЈЕ БИЛА ОВАКО МОЋНА! Фенербахче нокаутиран у Арени

Foto Tanjug/AP

Izgubili su u uvodu meča Šabaza Nejpira crveno-beli, a u završnici treće deonice i Jaga dos Santosa, ali je domaćin sjajnom timskom igrom uspeo da upiše važnu pobedu, ponajviše zahvaljujući odličnom protoku lopte i šutu za tri poena.

U uvodu prve četvrtine nezgodan udarac u nos dobio je Šabaz Nejpir, završio je na klupi Amerikanac, prve i nezvanične prognoze su da je slomio nos. Kao zamena odličnu rolu prikazao je Jago dos Santos.

Pogodio je dve trojke Brazilac i odlično proigravao Džoela Bolomboja, kome je nabacio nekoliko atraktivnih lob dodavanja, a ruski košarkaš ukrajinskog porekla ubacio je za manje od osam minuta čak 10 poena.

Gde je stao Dos Santos u prvoj, nastavio je i u  drugoj deonici. Na startu je preko ruke pogodio za tri poena. Doneo je na taj način prvu dvocifrenu prednost domaćinu. Nadovezao se na odličan šut i Miloš Teodosić, a prednost domaćina je rasla i do 35:19.

Zanimljivo je da su crveno-beli drugu deonicu dobili rezultatom 20:10, i na poluvremenu su otišli uz osetnu prednost

Ne samo da je Zvezda održavala stečenu prednost, već ju je u poslednjim sekundama uvećala do, tada, maksimalnih + 20. Dve trojke je pogodio raspoloženi Miloš Teodosić, uz još nekoliko bravura u reketu, a još jednu glavobolju imao je Janis Sferopulos pred poslednjih 10 minuta.

Jago je nezgodno pao u poslednjem minutu treće deonice pri proigravanju Mitrovića. Pomogli su mu da izađe sa terena, delovalo je da ima problema da se osloni na desnu nogu.  

Foto Tanjug/AP

Sjajno su Tobi i Davidovac otvorili poslednju deonicu, podigli su crveno-bele na 26 poena prednosti. To nije bilo sve, na četiri minuta pre kraja na semaforu je stajalo 78:48.

Iako bez Nejpira i Dos Santosa, kontrolisala je Zvezda igru do kraja meča, te su crveno-beli upisali treću pobedu u sezoni. 

ZVEZDA - FENERBAHČE 87:56 (25:16, 20:10, 15:14, 27:16)

Crvena zvezda: Lazarević 11, Teodosić 18, Davidovac 3, Mitrović 8, Nejpir, Tobi 3, Bolomboj 14, Ilić, Nedović 12, Gedraitis 7, Kuzmić, Dos Santos 11.

Fenerbahče: Motli 8, Hazer 2, Vilbekin 6, Papajanis 6, Mahmutoglu 3, Hejs Dejvis 12, Biberović 7, Gudurić, Dorsi 3, Kalates, Madar 3, Sestina 6.

ZVEZDA - FENERBAHČE 87:56 (25:16, 20:10, 15:14, 27:16)

40 - Razigrao se Lazarević za 84:53. Melik Mahmutoglu vraća trojkom ispod 30 goste. Ne slaže se sa time Rokas Gedraitis, pogađa novu trojku - 87:56

38' - Pogađa Biberović trojku, za dva upisuje se Gedraitis, a Tarik Biberović još jednom vezuje poene za 80:53

36' - Sjajan Nedović, pogodio je trojku na proigravanje Davidovca. U nastavku su naterali na grešku goste i ponovo osvojili loptu - 76:48. Nedović je bio najviši u skoku i 12. poenom podigao domaćina na 78:48.

35' Uz odličan protok lopte Stefan Lazarević je upisao i sedmi poen - 73:46.

34' Pogodio je za tri i Lazarević. Bila je to 11. trojka večeras za domaćina. Pokušao je da vrati Madar, nije uspeo 71:46.

33' Jam Madar je odlično proigrao Papajanisa 68:44.

32' Majk Tobi je pogodio trojku za prve poene. Nadovezao se i Dejan Davidovac - 68:42.

TREĆA ČETVRTINA 15:14

30' Još jednom iz rukava vadi polaganje Teodosić 58:40. Sjajnu akciju 10 sekundi do kraja odigrao je Jago dos Santos za Luku Mitrovića koji je imao otvoren put ka košu. Povredio se sada i Brazilac. Pomogli su mu da izađe sa terena.

28' Četvrta trojka, šesnaesti poen Miloša Teodosića. Kad god je večeras bilo potrebno nekadašnji reprezentativac Srbije je bio na visini zadatka - 56:38.

27' Bolomboj postiže poene niotkuda za 53:38

24' Najdžel Hejs Dejvis još jednom pogađa trojku, njegov deseti poen za 49:34. Nadovezao se Nejtan Sestina - 49:36

23' Motli upisuje nove poene za goste - 47:31. Usledio je odličan odgovor Luke Mitrovića.

22' Ipak, Jago dos Santos upisuje nove poene za crveno-bele - 47:29.

21' Hejs Dejvis trojkom otvara drugo poluvreme - 45:29.

PROČITAJTE JOŠ: LOŠE VESTI ZA ZVEZDU: Plejmejker crveno-belih završio u bolnici.

DRUGA ČETVRTINA 20:10

- Moramo da nastavimo sa dobrom odbranom. Da zaustavimo njihovu napadačku igru. Šabaz Nejpir je u bolnici, slomio je nos, rekao je Sferopulos.

20' Delovalo je da je Bolomboj u bezizlaznoj situaciji, pogodio je Nedović za tri na povratni pas. Odgovorio Tejlor Dorsi - 43:26. Sjajno, Bolomboj završava poluvreme lakim poenima.

19' Oslobodio se Madara Teodosić, potom je pogodio trojku, a nakon toga Turci gube loptu 40:23.

18' Odgovorio je Motli sa dva laka poena.

17' Sa penala je dva puta bio siguran Teodosić - 37:21.

14' Tražio je domaćin dželendž, bio je u pravu. Preinačile su odluku sudije i loptu dale Zvezdi. Na drugoj strani Lazarević odličan - 32:19. Sa preko 10 metara pogodio je trojku Miloš Teodosić za 35:19.

13' Iz rudnika je iskopao poene Teodosić, a na drugoj strani Vilbekin pogodio je za tri - 30:19.

12' Sjajan za tri Dos Santos. Pogodio je večeras treću trojku za svoj deveti poen i prvu dvocifrenu prednost crveno-belih 28:16.

KRAJ PRVE ČETVRTINE 25:16

10' Gubi loptu Jago, na drugoj strani Nedović pravi faul. Gotovo uz zvuk sirene Miloš Teodosić je bacio navijače u delirijum, preko ruke je pogodio za tri - 25:16

9' Jago dos Santos uz step bek pogađa trojku, bez ikakvih problema beži čuvarima. Vratio je Skoti Vilbekin 22:16.

8' Još dva puta je Bolomboj pogodio sa penala, ubacio je za 8 minuta 10 poena 19:11 - odgovorio je flouterom Hejs Dejvis.

7' Džoel Bolomboj je fauliran, siguran je sa penala bio dva puta - 17:11.

6' Prvu trojku za goste pogodio je Jam Madar - odmah odgovor stiže Jaga dos Santosa 15:9. U reketu dosta problema imaju crveno-beli da ukrote Džonatana Motlija.

4' Motli poentira, koristi nervoznu igru u napadu domaćina. Usledila je dobra odbrana Mitrovića, pa atraktivno provlačenje lopte kroz noge Jaga dos Santosa, a onda Mitrović poentira, kao i u narednom napadu, poeni Luke Mitrovića nakon dobre odbrane - 10:6. Još jedna dobra odbrana i zakucavanje Bolomboja - 12:6.

3' Nejtan Sestina nakon toga lagano poentira - 6:4. Odličnu odbranu odigrao je Bolomboj.

2' Sjajan je bio i Nemanja Nedović, lagano je položio. Dok je Šabaz Nejpir dobio lakat u nos, te je nakon medicinske pomoći napustio teren. Prve poene za goste postigao je Najdžel Hejs Dejvis, a onda na drugoj strani Dos Santos sjajno baca ali-up pas za Bolomboja - 6:2

1' Motli je bio neprecizan u prvom napadu. Gedraitis sjajan na drugoj strani - 2:0

20.20 - Crvena zvezda objavila je da je Beogradska arena rasprodata za ovaj meč

19.48 - Ekipa crveno-belih je stigla na mesto odigravanja susreta:

UOČI MEČA

Težak "dupli program" je pred Crvenom zvezdom. Crveno-beli dočekuju turskog velikana posle tesnog poraza u Barseloni i samo dva dana pred duel sa Olimpijakosom u Pireju.

Nikako Crvena zvezda da uhvati pravi ritam u Evroligi, a utakmica protiv Fenerbahčea prilika je za ekipu Janisa Sferopulosa da upiše novi trijumf pred domaćim navijačima.

Fener je nedavno gostovao u Beogradu, gde je poražen od Partizana, a sada će na istom mestu, u beogradskoj Areni, igrati protiv drugog večitog rivala.

Buran vikend u Zadru, koji je počeo napadima na novinare i finkcionera kluba sa Malog Kalemegdana, uspešno je okončan pobedom u dvorani "Krešimir Ćosić", pa crveno-beli u boljem raspoloženju očekuju gostovanje turskog tima. Ali...

Trener Sferopulos ima problema sa povređenim igračima, pošto u poslednjih nekoliko duela nije mogao da računa na Branka Lazića, Adama Hangu i Marka Simonovića.

REČ TRENERA ZVEZDE: Sveropulos: Fener ima igrače koji mogu da nas "ubiju"

Fenerbahče je tim koji je napravljen da ode na fajnal-for. Posle nekoliko utakmica zajedno moramo da igramo dobru odbranu i više u sistemu. Fener ima igrače koji mogu da vas 'ubiju' ako ih ne branite dobro. Što se tiče napada, moramo da igramo zajedno i pronađemo najbolja rešenja. Moramo da čitamo situacije i uzmemo ono što nam se pruža. Lazić i Hanga su još van stroja", istakao je Sferopulos pred duel sa turskim timom, rekao je trener Zvezde.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)