FRKA U DENVERU: Nikola Jokić u novom problemu

Novosti online

08. 11. 2023. u 20:00

Nikola Jokić i Denver nagetsi, kao aktuelni NBA šampioni, prilično dobro su započeli odbranu titule, ali najnovije vesti iz tabora prvaka nisu najbolje.

ФРКА У ДЕНВЕРУ: Никола Јокић у новом проблему

FOTO: Tanjug/AP

Naime, nakon što je Denver protiv Nju Orleansa prvi put ove sezone bio bez Džamala Mareja, startera koji je u subotu napustio meč sa Čikagom zbog toga što ga je zadnja loža bolela, ne samo da on "još neko vreme neće igrati" (kako je to rekao trener Majkl Meloun) već su Nagetsi drugi put za sedam dana saopštili da Jokić ima određene tegobe.

Dosad je to bilo opisivano u zvaničnim izveštajima o povredama kao "bol u donjem delu leđa", a pred utakmicu sa moćnim Golden Stejt voriorsima uz ime srpskog asa piše:

"Upala zgloba desne šake".

Uz to, dopisano je da će "Jokić verovatno igrati"  u noći između srede i četvrtka protiv "ratnika", predvođenih iznova spektakularnim Stefom Karijem.

Dosadašnje zdravstvene tegobe nisu sprečile Jokića da briljira, proseci su mu 28,4 poena, 12,9 skokova i 8,4 asistencije, uz nestvarnih 63,3% preciznosti kada se radi o šutevima iz igre. Već je stigao da ostvari i tri tripl-dabla, jedan od njih (35 poena, 14 skokova, 12 asistencija) na poslednjoj  utakmici, u noći između ponedeljka i utorka protiv Nju Orleansa.

Odustvo Mareja se za sada nije osetilo, ali mali je "uzorak" - odigran je samo jedan meč bez Kanađanina koji je, uz Jokića, bio ključan za osvajanje prve, istorijske titule za klub iz Kolorada. Ovu sezonu je počeo uz učinke od 16,3 poena po utakmici, 7,4 asistencije, 2,6 skoka i čak 43,8% preciznosti kada se radi o šutevima za tri.

Ono što sledi za nagetse je prvo veliko iskušenje na svom parketu, megdan sa moćnim "ratnicima" koje je pojačao (i odlično im diriguje napadima) veteran na mestu plejmejkera, Kris Pol. Ipak, Kari je i dalje "prva violina" Golden Stejta i to uz čudesne proseke od 30,9 poena po meču i čak 47,5% kada se radi o preciznosti dalekometnih šuteva. Uz to, ostvaruje i 4,8 skoka i 4,3 asistencije po nastupu, pa ima statistiku sličnu sezoni 2015/2016 kada je postao jedini igrač u istoriji NBA lige koji je jednoglasno proglašen za MVP-a.

U ovaj susret šampion, kao domaćin, ulazi sa učinkom 7-1, a Golden Stejt sa 6-2. Nagetsi su izgubili samo od Minesote, a voriorsi na startu sezone od Feniksa i pre tri dana od Klivlenda (nakon čega su pobedili Detroit).

Kada igra Denver? Raspored utakmica:

Denver redom igra:

kod kuće protiv Golden Stejta (četvrtak, 9. novembar, 04.00)

u gostima protiv Hjustona (ponedeljak, 13. novembar 01.00)

kod kuće protiv Los Anđeles Klipersa (sreda, 15. novembar, 04.00)

u gostima protiv Nju Orleansa (subota, 18. novembar, 02.00)

u gostima protiv Klivlenda (ponedeljak, 20. novembar, ponoć)

u gostima protiv Detroita (utorak, 21. novembar, 01.00)

u gostima protiv Orlanda (četvrtak, 23. novembar, 01.00)

u gostima protiv Hjustona (subota, 25. novembar, 02.00)

kod kuće protiv San Antonija (ponedeljak, 27. novembar, 02.00)

u gostima protiv Los Anđeles Klipersa (utorak, 28. novembar, 04.30)

kod kuće protiv Hjustona (četvrtak, 30. novembar, 03.00)

i tako dalje.

Nova sezona NBA lige

Ligaški deo nadmetanja traje do 14. aprila 2024, do kada bi, prema rasporedu, svi timovi trebalo da odigraju po 82 utakmice. Prvi put će se održati i svojevrsni "NBA kup", od 3. do 9. novembra (svi mečevi, osim finala, računaće se kao uobičajeni mečevi prvenstva), Ol-star utakmica se održava 18. februara u Indijanapolisu, plej-in turnir za timove od 7. do 10. mesta u obe konferencije, na programu je od 16. do 19. aprila, a dan kasnije, 20. aprila, počinje zvanična faza plej-ofa. Veliko finale je, kada se o prvom meču borbe za pehar radi, zakazano za 6. jun, a moguća majstorica igrala bi se 23. juna. Samo mesec dana kasnije, 26. jula, u Parizu počinju 33. Letnje olimpijske igre, koje traju do 11. avgusta.

A ako vam se košarka sviđa, NBA kao njen sastavni deo, kao i sve što u njoj rade Nikola Jokić i Denver, ali i ne samo oni već i svi ostali srpski i drugi asovi, pratite ih na sportskim stranicama portala "Novosti". 

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)