NIKAD VIĐENA FOTOGRAFIJA BOGDANA BOGDANOVIĆA: Kako je obećao razrednoj da će igrati NBA ligu (FOTO)

Novosti online

29. 09. 2023. u 08:53

Kapiten reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović danas je jedno od najpoznatijih imena u svetu košarke. Od ranog detinjstva se znalo da pred njim stoji blistava sportska karijera, a to je potvrdila i njegova bivša nastavnica i razredni starešina Jelena Simić, u OŠ “Pavle Savić“ u Mirijevu, koju je pohađao.

НИКАД ВИЂЕНА ФОТОГРАФИЈА БОГДАНА БОГДАНОВИЋА: Како је обећао разредној да ће играти НБА лигу (ФОТО)

FOTO: Profimedia

- To je jedan dečak pun energije i oduvek je bio zaljubljen u košarku. On je došao u šestom razredu, ja sam mu bila razredni starešina. Bogdan je bio jako vrlo dobar đak, jer je u tom periodu već intenzivno počeo sa treninzima, a košarka je zaista oduvek bila njegov život - kaže u emisiji “Prvi red” na televiziji K1, Jelena Simić i dodaje:

- U šestom razredu, na pismenom zadatku iz srpskog u vidu slobodne teme, on je uvek pisao o košarci. Ja sam ga jednom pitala, Bogdane da li bi mogao da pišeš o nečemu drugom, a on me je tada ozbiljno pogledao i rekao: “Razredna, ja ću biti igrač NBA lige”. To je bio njegov dečački san, koji je i ostvario - kaže bivša razredna Bogdana Bogdanovića.

Dest godina nakon završetka OŠ “Pavle Savić”, Bogdan je svojoj razrednoj priredio iznenađenje.

Foto: Privatna arhiva

 

- Godine 2016. posle Olimpijskih igara u Riju, kada smo osvojili srebrnu medalju, moji đaci su organizovali proslavu deset godina male mature. Moji učenici su me pozvali na druženje, ali su krili od mene da će doći Bogdan. Negde sam naslućivala, jer znam da je nakon Rija, došao u Beograd. Polako smo se okupljali u jednom restoranu, čiji je i sam vlasnik ljubitelj košarke, jer su svuda po zidovima uramljeni košarkaški dresovi - rekla je Bogijeva razredna, pa dodala:

- Kada je Bogdan ušao u restoran, nastalo je opšte oduševljenje. Svi su mu skandirali ime, nazivali ga šampionom, aplaudirali, a ja sam se osećala posebno i veoma ponosno. Slobodno mogu da kažem da je Bogdan ostao jednostavan dečak iz Mirijeva - kaže Jasmina i dodaje da je Bogdana videla u junu nakratko, kada je otvarao teren koji je donirao školi.

Foto: Privatna arhiva

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?