SELEKTOR AMERIKE PRED MUNDOBASKET: ''Španija je prvi favorit, pritisak na njima''

Novosti online

13. 08. 2023. u 15:33

Stiv Ker, selektor Sjedinjenih Američkih Država, nakon pobede njegove selekcije nad Slovenijom u prijateljskom meču 92:62 rekao je da na Mundobasketu nisu oni prvi favoriti, već Španija.

СЕЛЕКТОР АМЕРИКЕ ПРЕД МУНДОБАСКЕТ: Шпанија је први фаворит, притисак на њима

FOTO: EPA

- Pravili smo tim sa idejom da imamo mnogo dobrih plejmejkera, da se igra sa mnogo dodavanja. Videli ste kroz dve egzibicione utakmice da u ovom timu svako može da proigra, želimo da igramo brzo. Mislim i da razumevanje FIBA pravila mnogo pomaže, ostajali smo otvoreni na šutu za tri poena, to je ritam koji nam treba - rekao je selektor Amerike.

SAD će igrati protiv Španije narednu pripremnu utakmicu, takođe u Malagi, a FIBA pred Svetsko prvenstvo projektuje Španiju na svetskom tronu, dok je Amerika trenutno druga.

- Biće to sjajna utakmica, biće teško, radi se o dve iskusne ekipe. Publika će biti sjajna. Španija je na prvom mestu prema FIBA renkingu, oni su aktuelni šampioni i biće to veoma težak i veliki izazov. Dobar test za nas - rekao je Ker i dodao:

 - Pritisak je deo takmičenja, volimo da imamo određeni pritisak i želimo da osvojimo svetsko zlato. Sa druge strane, mi nismo prvi pik za osvajanje zlata, Španija je na tom mestu, mi smo drugi. Mislim da će pritisak biti na Španiji takođe.

SAD se nalazi u grupi C sa Grčkom, Jordanom i Novim Zelandom. Mundobasket startuje 25. avgusta i trajaće do 10. septembra.

BONUS VIDEO: UBOJITI TINEJDžER: Jovan Mijatović dao gol za Zvezdu čim je ušao u igru u Lučanima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini