GOTOVA JE JEDNA VELIKA KOŠARKAŠKA KARIJERA: Italijan objavio - kraj, pamtiće tajm-aut Željka Obradovića

Novosti online

07. 07. 2023. u 15:08

Luiđi Datome objavio je kraj klupske karijere, a od reprezentacije Italije zvanično će se oprostiti nakon Svetskog prvenstva ovog leta.

ГОТОВА ЈЕ ЈЕДНА ВЕЛИКА КОШАРКАШКА КАРИЈЕРА: Италијан објавио - крај, памтиће тајм-аут Жељка Обрадовића

Foto: EPA-EFE/SPYROS CHORCHOUBAS

Datome ima 35 godina, a prethodne tri je proveo u Armaniju sa kojim je na kraju minule sezone osvojio titulu prvaka Italije i u finalnoj seriji protiv Virtusa je dao ogroman doprinos ovakvom epilogu.

Seniorsku karijeru je počeo u Sijeni pre skoro dve decenije, a zatim je pet godina proveo i u Virtusu iz Rima pre nego što se 2013. otisnuo ''preko bare'' i potpisao za Detroit Pistonse. Dve godine je ostao u NBA ligi, kratko je bio i u Boston seltiksima, a onda se vratio u Evropu, u Obradovićev Fenerbahče i sa istanbulskim klubom 2017. godine osvojio Evroligu.

Među brojnim trofejima izdvajaju se i tri titule prvaka Italije, tri titule prvaka Turske, dva italijanska, tri turska kupa.

 

Na ovim prostorima narod ga je bolje upoznao kada je u toku Evroligaške utakmice Fenerbahčea protiv CSKA Moskve, Željko Obradović pozvao tajm-aut, a najlošije su prošli Melih Mahmutoglu i upravo Điđi Datome. Željko je bio nezadovoljan njihovom igrom i video na kom se drao na njih dvojicu je postao apsolutni hit.

BONUS VIDEO: DRAMA NA VIMBLDONU: Klimatski aktivisti dva puta prekidali meč

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)