SRBIJA IMA RAZLOGE ZA PONOS: Sjajan duel mlade i juniorske reprezentacije u Zrenjaninu (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

27. 06. 2023. u 22:58

MLADI reprezentativci Srbije, košarkaši koji se pripremaju za "U20" Evropski šampionat u Iraklionu na Kritu, od 8. do 16. jula, savladali su dve godine mlađe članove nacionalne selekcije Srbije ("U18") rezultatom 80:69 (21:10, 21:25, 20:15, 18:19) , večeras u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu

СРБИЈА ИМА РАЗЛОГЕ ЗА ПОНОС: Сјајан дуел младе и јуниорске репрезентације у Зрењанину (ФОТО)

B.G.

Izabranici selektora Nenada Čanka, predvođeni raspoloženim Mihajlom Petrovićem, košarkašem Borca iz Čačka, koji je ubacio 22 poena,  uz 4 asistencije, 2 skoka i fenomenalan šut 3 od 3 za tri i 4/4 slobodna bacanja, te 67% u šutu za 2 poena 4/6, bili su bolji od juniorske reprezentacije U18, koju predvodi selektor Nenad Stefanović.

Za stariju selekciju Srbije nastupio je i Zrenjaninac Luka Paunov, ubacio je tri poena, a efikasni su bili Marko Vukčević sa 12 i Bogdan Zimonjić sa 10 poena.

U U18 selekciji, koja sredinom jula takođe nastupa na Evropskom prvenstvu u Nišu, najefikasniji je bio Filip Jović sa 23 poena i fantastičnim, stoprocentnim šutem za dva poena 9/9, dok su Pavle Nikolić i Nikola Topić postigli po 10 poena.

Stariji košarkaši bolje su otvorili utakmicu, prvi period ubedljivo dobili i prednost od 11 razlike sačuvali do kraja, mada su se sredinom poslednjeg perioda izabranici Nenada Stefanovića, kada se malo probudio Nikola Topić, prva zvezda tima, uz odličnog Filipa Jovića, prišli na samo tri poena zaostatka.

Ali, tada je raspoloženi Mihajlo Petrović uzeo stvar u svoje ruke i dao maksimalan doprinos pobedi starijih košarkaša.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)