MELOUN SA PUNO POŠTOVANJA O JOKIĆU: NJega više ne motivišu individualne nagrade, već da postane šampion sveta

Novosti online

27. 05. 2023. u 08:17

ČEKA Denver protivnika u velikom finalu NBA lige, a dok Nagetsi ne saznaju rivala, trener tima iz Kolorada Majkl Meloun iskoristio je još jednom priliku da nahvali Nikolu Jokića.

МЕЛОУН СА ПУНО ПОШТОВАЊА О ЈОКИЋУ: Њега више не мотивишу индивидуалне награде, већ да постане шампион света

FOTO: EPA

On je istakao da je ponosan na njega kao igrača i čoveka, te da se ništa nije promenio od 2014. godine kada je izabran kao 41. pik na draftu.

- Ono što me posebno fascinira kod njega je to što se nikada nije promenio - rekao je Meloun i nastavio:

- Vidimo to stalno, kako slava utiče na ljude. Za najveći broj ljudi slava utiče tako da ih promeni, postanu nešto drugo. Ponekad zaborave ko su i odakle dolaze, ko im je pomogao na putu do zvezda. Jedna od stvari koje volim kod Nikole, ako izuzmemo košarku, je to što je on ponosan mladi čovek, otac i suprug. Uprkos svim uspesima, MVP priznanjima, novcu i ostalim stvarima, on je i dalje isti čovek. To jako poštujem.

Jokić je sigurno jedan od najboljih košarkaša na svetu, a veoma je skroman. Iako stalno obara rekorde ne ponaša se kao superzvezda.

- Jako dugo sam u ligi i ovoj igri i ovo što Nikola radi je zaista retkost. Za superzvezdu i poznatu ličnost uopšte. Nikola je ostao skroman, nesebičan. Vodi računa o svojim konjima, čovek je kakav je oduvek bio. Ne mogu da imam više poštovanja za njega kao čoveka.

I dan danas se prepričava trenutak kada je izabran na draftu. U tim momentima je išla reklama za brzu hranu Tako Bel.

- Čudno je kako neki igrači percipiraju događaje. Pričaju o tome kako su draftovani i slave, to koriste kao motivaciju da idu dalje. Osam godina sam proveo sa Nikolom na terenu i van njega. Nikada nisam od njega video da je pričao o tome što je draftovan sa 41. pozicije. Njegova percepcija je kako mu je neko ukazao šansu. Sa Nikolom ne gledate šta je bilo u prošlosti, već se okrećete ka budućim izazovima i kako da postanete najbolja verzija sebe. Na početku njegove karijere biti najbolja verzija sebe nije se krila u njegovim košarkaškim veštinama, već u sazrevanju, odrastanju, balansiranju svega što se dešava, suočavanju sa sudijama, ulasku u najbolju formu života, gubljenju kilograma... Kada su se sve te stvari desile, videli smo i rast koji beležimo tokom poslednjih pet godina.

Denver ima veliku šansu da osvoji titulu NBA lige. Nema sumnje da igra Nagetsa ubedljivo najviše zavisi od Jokića.

- Ne mogu da pričam u Nikolino ime, ali kod njega nikada nisam osetio da je kod njega izbor sa 41. mesta bio motivirajući faktor da postane dvostruki uzastopni MVP ili neko ko beleži prosečno tripl-dabl u plej-ofu. Njega više ne motivišu individualne nagrade, već da postane šampion sveta. Istu motivaciju osećaju i svi ostali u klubu - zaključio je Meloun, a preneo "Mocartsport".

Podsetimo, tim iz Kolorada će u finalu igrati protiv pobednika serije Majami - Boston (3-2).

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a