ZVEZDA U PODGORICI ZA DEVETO FINALE: "Rezultat u prvom meču nije realan odnos snaga"

V. P.

23. 05. 2023. u 11:00

DEVET dana imali su košarkaši Crvene zvezde da se spreme za drugu utakmicu polufinala plej-ofa ABA lige. Priprema je svakako potrebnija njihovom protivniku Budućnosti, koju su pobedom u prvom meču sa 38 razlike vratili u prošlost.

ЗВЕЗДА У ПОДГОРИЦИ ЗА ДЕВЕТО ФИНАЛЕ: Резултат у првом мечу није реалан однос снага

ABA liga

Preciznije u 2019. godinu kada su u finalnoj seriji ostvarili tri pobede s prosečnom razlikom od 33,3 poena.

Logično je pretpostaviti da ćemo videti drugačiji odnos snaga u revanšu u utorak u podgoričkoj "Morači" (20.00), u kojem tim trenera Duška Ivanovića ima meč-loptu za plasman u deveto klupsko finale regionalnog takmičenja.

- Novi meč protiv Budućnosti, kluba koji poštujemo i protiv koga nas u Podgorici očekuje težak posao - kaže Ivanović, koji je u drugom susretu ligaškog dela dočekan u svom gradu aplauzima. - Odigrali smo odličnu utakmicu u Beogradu, ali sada igramo na gostujućem terenu gde će košarkaši Budućnosti imati podršku, a sigurno će odigrati vrlo angažovano jer rezultat prve utakmice nije realan pokazatelj njihovog kvaliteta. Idemo da odigramo čvrsto, dobro, sa puno energije i željom da pobedimo.

BOLTAUZER PRVA PIŠTALjKA

DRUGU utakmicu Crvene zvezde i Budućnosti sudiće Slovenci Matej Boltauzer (prvi arbitar) i Milan Nedović i Hrvat Denis Hadžić.

Nema sumnje da klub s Malog Kalemegdana tumači izbor Boltauzera kao tendenciozan, imajući u vidu brojne zamerke na njegovo deljenje pravde u prošlosti.

Crveno-beli su dobili sva tri meča protiv Budućnosti u dosadašnjem toku sezone, samo je prvi odigran u Beogradu bio neizvestan (69:65), tada sa Vladom Jovanovićem na klupi i bez Luke Vildoze i Fakunda Kampaca.

- Dobro se poznajemo, sledi nam četvrti meč - kaže krilni centar Zvezde Filip Petrušev. - Prethodni smo odigrali odlično, ali razlika nije merilo kvaliteta ekipe Budućnosti. Sada će igrati pred svojim navijačima, sa željom da se pokažu u boljem svetlu i da dođu do pobede, čime bi vratili seriju u Beograd. Moramo da budemo spremni da istaknemo naše kvalitete i nametnemo ritam koji nama odgovora kako bismo došli do pobede i plasmana u finale.

Trener Podgoričana Petar Mijović ističe da je, bez obzira na težinu poraza, 1:0 u seriji.

- Pobeda sa pola koša ili sa 38 razlike, sve se to broji 1:0. Zvezda je pokazala snagu, talenat i kvalitet, na nama je da pokušamo da sve to umanjimo. Ako uspemo da im pariramo energijom i koncentracijom, mislim da možemo da postavimo bazu za dobar meč i da ih poremetimo u nameri da ovde slave. Učinićemo sve da zaštitimo domaći teren i da se vratimo u Beograd.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja