SAD JE DERBI I SC DERBI: Partizan na proveri karaktera i ambicija

V. P.

22. 05. 2023. u 10:00

DžEJMS Naneli je izronio iz dubina "Morače" u drugoj utakmici četvrtfinalne plej-of serije Partizana i SC Derbija, sa osam poena u poslednjih 90 sekundi, sprečio možda najveću senzaciju u 22-godišnjem istorijatu ABA lige.

САД ЈЕ ДЕРБИ И СЦ ДЕРБИ: Партизан на провери карактера и амбиција

FOTO: EPA

Sasvim primerena konstatacija, imajući na umu da je junak ovog meča plaćeniji od kompletne podgoričke ekipe.

Američki veteran evropskih terena dao je priliku svom timu da u odlučujućoj, trećoj utakmici, još jednoj iz kategorije "biti ili ne biti", pokaže da su prve dve bile posledica traumatične eliminacije od Reala u borbi za fajnal-for Evrolige. Večerašnja majstorica u "Areni" (20.00) je provera mentaliteta crno-belih, koji su pod uticajem posttraumatskog stresa dozvolili sebi da zamene uloge sa popularnim "studentima" u dosadašnjem toku četvrtfinala.

Posao Željka Obradovića tokom vikenda verovatno je imao više dodirnih tačaka sa psihoterapijom nego sa košarkaškom strategijom. Automatizmi igre u napadu odavno su uspostavljeni, samo nisu adekvatno primenjeni u prve dve utakmice. Crno-beli su u tih 80 minuta košarke sručili 60 šuteva za tri poena, što nije bila njihova karakteristika dok su galopirali ka plasmanu u top 8 Evrolige.

- Utakmica koja iziskuje koncentraciju, motivaciju i ogromnu želju da se prođe - kaže Željko Obradović. - Znaju se ciljevi, ništa se nije promenilo. Dočekujemo ih sa velikim respektom, ali i sa verom da ćemo odigrati bolje nego što je bio slučaj u prethodna dva meča.

DA OSTAVIMO SRCE NA TERENU

PRVE dve plej-of utakmice sa Partizanom svakako su podigle trenerski rejting Andreja Žakelja, 44-godišnjeg slovenačkog stručnjaka na klupi SC Derbija.

- Jedva čekamo treću utakmicu u Beogradu, gde očekujem veliki broj navijača u "Areni" - kaže Žakelj. - Očekujemo od Partizana još veću agresivnost u odnosu na prva dva meča. Nema tu mnogo filozofije, plan nam je da ispravimo neke stvari iz druge utakmice i da ostavimo srce na terenu.

Deo navijača Partizana naginje ka mišljenju da se dobro plaćeni stranci u timu "lože" samo na Evroligu, da su prilično ravnodušni prema regionalnom takmičenju i mislima možda već u nekoj drugoj sredini. Tu teoriju potkrepljuju nastupima kapitena Kevina Pantera, koji je na kraju prvog meča ispalio nerezonsku trojku umesto da napadne odbranu prodorom, u drugom je bio previše pasivan i za skoro 34 minuta šutirao samo pet puta.

Nakon poraza od Reala u petoj utakmici, Obradović je rekao da je osvajanje ABA lige bio primarni cilj na početku sezone. Večeras ćemo videti da li igrači slede klupske prioritete ili imaju neke druge...

ABA PLEJ-OF

ČETVRTFINALE

Partizan - SC Derbi 83:84

SD Derbi - Partizan 79:81

PONEDELjAK 22. maj

Partizan - SC derbi 20.00

POLUFINALE

C. zvezda - Budućnost 93:55

UTORAK 23. maj

Budućnost - C. zvezda 20.00

o Termin eventualne majstorice naknadno.

POLUFINALE

Part./SC Derbi - C. Olimpija

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri