ZVEZDA IZ DUŠKOVOG KALUPA: "Ivanović želi da igramo tačno ovako"

V. P.

16. 05. 2023. u 09:00

BUDUĆNOST se nije ništa pitala u prvoj utakmici polufinala ABA lige. Crvena zvezda je bila u takvom raspoloženju da ni vodeći evroligaški timovi ne bi imali preveliku šansu, odigrala jedan od onih mečeva u kojima je trenerska filozofija Duška Ivanovića besprekorno implementirana.

ЗВЕЗДА ИЗ ДУШКОВОГ КАЛУПА: Ивановић жели да играмо тачно овако

FOTO: M. Vukadinović

- On nam najviše zamera kada dođe do pada koncentracije i kada nismo dovoljno agresivni - otkriva Filip Petrušev šta najčešće žulja prekaljenog crnogorskog stratega. - Ako smo agresivni i koncentrisani, a opet grešimo, to je u redu jer ima košarkaške rezone. Ali, to su možda i dve najbitnije stvari.

Naravno, ne bi trebalo zanamariti očiglednu razliku u klasi, neuporedivo izraženiju nego kada su crveno-beli 2019. u majstorici finala dobili Podgoričane sa rekordnih 43 razlike. Jedan od igrača koji podebljavaju tu razliku svakako je Luka Vildoza, posebno kada je mentalno prisutan kao što je to bio slučaj u prvom polufinalnom meču.

- Trener želi da igramo tačno ovako, na tome smo radili prethodnih dana, trenirali naporno i videli su se rezulitati - rekao je Argentinac, koji upozorava da u revanšu 23. maja neće biti nimalo lako. Sada je fokus na sledećoj utakmici, biće teško, ovo je ABA liga, a Budućnost će igrati kod kuće pred svojim navijačima...

PUKL MISLI DA JE IZNAD LIGE

NOVO saopštenje Crvene zvezde izazvano je opaskom sudije Saše Pukla, koji se u zapisniku sa meča zahvalio domaćem klubu na prethodnom saopštenju, uz konstataciju da je to očito normalna dobrodošlica u ovoj ligi.

- U čije ime je ovo pisao, da li se seća šta je radio u prošlosti, da li misli da je važniji od lige, igrača, punih tribina i klubova koji su vlasnici lige? Nakon ove opaske, saopštenje od četvrtka vidimo kao pogodak u metu kluba koji se bori da se pobednici odlučuju isključivo na parketu. Zato ćemo se oglašavati svaki put kada se ne slažemo sa odlukama koje nisu u interesu lige. Pozivamo čelnike da sankcionišu ovakvo ponašanje - navodi se, između ostalog, u saopštenju Zvezde.

Vildoza nije propustio da uputi komplimente Benu Bentilu, koji se posle pauze vraća u formu s početka sezone.

- Odradio je odličan posao, ponovo je u ritmu, a kao tim moramo da nastavimo da radimo.

Centar iz Gane ubacio je 13 poena za isto toliko minuta na terenu, pogodio tri trojke iz četiri šuta.

- Tokom sezone inače nema mnogo vremena za odmor, tako da smo ovo vreme iskoristili da dobro treniramo, da se fokusiramo na detalje. Bilo je dobro.

Razlika od 38 poena govori da je bilo više nego dobro.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!